ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ εισόδημα με ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: “Ήρθε η ώρα”, λένε στις ΗΠΑ

Το πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει δύο πτυχές: Tην παροχή του επιδόματος και την παρέμβαση του κράτους επί της διαχείρισής του!

Το πείραμα του ελάχιστου βασικού εισοδήματος της κομητείας του Λος Άντζελες στο οποίο 1.000 κάτοικοι λαμβάνουν 1.000 δολάρια το μήνα για τα επόμενα τρία χρόνια βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, λένε τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι αποδέκτες του πιλοτικού προγράμματος -το οποίο ίδρυσε το Συμβούλιο Εποπτών της κομητείας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της εισοδηματικής αστάθειας- επιλέχθηκαν τυχαία από μια ομάδα περισσότερων από 180.000 που υπέβαλαν αίτηση, σύμφωνα με το Fox 11 LA.

«Δεδομένου του τεράστιου αριθμού κατοίκων της κομητείας του Λ.Α. που υπέβαλαν αίτηση, είναι ξεκάθαρο ότι ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα είναι μια ιδέα της οποίας έχει έρθει η ώρα», δήλωσε το L.A. Η επόπτης της κομητείας Sheila Kuehl είπε στον σταθμό.

«Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε αυτό που έχουν ήδη δείξει άλλοι πιλότοι: ότι ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα, δίνοντας στους ανθρώπους λίγη οικονομική ανάσα, τους επιτρέπει να σταθεροποιήσουν τη ζωή τους και της οικογένειάς τους».

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα δοκιμών, οι υποψήφιοι έπρεπε να δείξουν ότι κέρδισαν είτε κάτω από 56 χιλιάδες δολάρια/έτος ως άτομα ή κάτω από 96 χιλιάδες δολάρια/έτος ως τετραμελής οικογένεια.

«Σε τρία χρόνια από τώρα, αισθάνομαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα της κομητείας του L.A. θα θεωρηθεί ως θεμέλιος λίθος που οδήγησε σε διευρυμένα προγράμματα που παρέχουν οικονομικές ευκαιρίες και σταθερότητα σε κάθε επιλέξιμο αμερικανικό νοικοκυριό», πρόσθεσε ο Kuehl.

Τα χρήματα μεταφέρονται στο πρόγραμμα μέσω χρεωστικής κάρτας, με τους παραλήπτες να είναι ηλικίας από 18 έως 91 ετών που μιλούν γλώσσες όπως αρμενικά, καντονέζικα, φαρσί, ισπανικά και αγγλικά.

Ο διαχειριστής του προγράμματος θα διατηρεί συνεχώς στενή επαφή με τους συμμετέχοντες σε όλο το πρόγραμμα και θα τους…βοηθά να επιτύχουν τους προσωπικούς και οικονομικούς τους στόχους, πρόσθεσε το Fox 11 LA.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!

ΚΟΙΝΩΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ) ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί