ΠΑΣΟΚ για Καϊλή: «Έπαιξε τον ρόλο του βραχίονα του Μεγάρου Μαξίμου στο Ευρωκοινοβούλιο»

Προφυλακίστηκε για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή. Οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου μετέτρεψαν την προσαγωγή της Εύας Καϊλή σε σύλληψη, με τις κατηγορίες να είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Μαζί με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχουν συλληφθεί ακόμη τρία άτομα, μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον βελγικό τύπο, και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί με εντολή δικαστικού λειτουργού των Βρυξελλών ο οποίος προΐσταται των ερευνών. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, «ξέπλυμα» χρήματος και διαφθορά», αναφέρει η Εισαγγελία των Βρυξελλών.

«Ήταν ο βραχίονας του Μεγάρου Μαξίμου στο Ευρωκοινοβούλιο»
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» έκανε λόγο για «ένα πολιτικό σκάνδαλο που συνταράσσει την καρδιά της Ευρώπης», ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη διαγραφή της από το κόμμα επειδή δεν θέλει να δείξει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.

«Είναι μία θλιβερή υπόθεση, γιατί κάθε μία τέτοια υπόθεση διαφθοράς σε πολιτικά πρόσωπα πληγώνει και την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα. Μιλάμε για ένα πολιτικό σκάνδαλο που συνταράσσει την καρδιά της Ευρώπης. Το Ευρωκοινοβούλιο και όλες οι πολιτικές ομάδες κοιτάνε να δουν μέχρι που φτάνει η υπόθεση. Μιλάμε για διαφθορά μεταξύ Ευρωβουλευτών και ξένων χωρών που προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν για να έχουν αντίστοιχες συμπεριφορές από τους ευρωβουλευτές. Εμείς με απόλυτη αποφασιστικότητα αποφασίσαμε να διαγράψουμε την κυρία Καϊλή. Δεν θέλουμε να δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες πράξεις, που δεν σέβονται τον πολιτικό χώρο και τους πολίτες».

Αναφερόμενος στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου». Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στο MEGA ο κ. Σπυρόπουλος, μία σειρά από γεγονότα των τελευταίων μηνών αποτυπώνουν την ιδεολογική και πολιτική απόσταση που πήρε η Ευρωβουλευτής από το ΠΑΣΟΚ και την ταύτισή της με την Νέα Δημοκρατία.

«Το πρώτο σημαντικό γεγονός ήταν όταν ξεκίνησε το σκάνδαλο των υποκλοπών και ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μηνυτήρια αναφορά. Ήταν από τους πρώτους πολιτικούς στην Ελλάδα που με δημόσιες παρεμβάσεις τους χάρασσε στην ουσία τη γραμμή που είχε στην αρχή το Μέγαρο Μαξίμου, ότι υποκλοπές γίνονται παντού», είπε και συμπλήρωσε πως μετά τον εντοπισμό του Predator στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε στον έλεγχο του κινητού της Εύας Καϊλή, μετά από καταγγελία της πως και η ίδια υπήρξε στόχος απόπειρας υποκλοπής, και δεν εντόπισε κανένα παράνομο λογισμικό.

«Στη συνέχεια προσπάθησε να μπλοκάρει μέσα από τις σοσιαλιστικές ομάδες να συζητηθεί το θέμα αυτό στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου και να έρθει η PEGA στην Ελλάδα να κάνει τις αντίστοιχες έρευνες. Η Εύα Καϊλή έπαιξε τον ρόλο του βραχίονα του Μεγάρου Μαξίμου στο Ευρωκοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πάρει ξεκάθαρη απόσταση και είχε αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της Εύας Καϊλή, η οποία είχε αποθεώσει το Κατάρ στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων.

(megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί