ΗΠΑ: Τρελή χαρά έκανε το Πεντάγωνο με την απόλυση του Tucker Carlson από το FOX

Σύμφωνα με το Politico, το Πεντάγωνο είναι χαρούμενο για τη διάσπαση μεταξύ του Fox News και του Tucker Carlson. Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News έχει επικρίνει τακτικά τη μαχητική ικανότητα του στρατού των ΗΠΑ και έχει αναφέρει ότι υπονομεύεται στο όνομα πολιτικών διαφορετικότητας με ιδεολογικά κίνητρα.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου χαιρέτησαν την αποχώρηση του Τάκερ Κάρλσον από το Fox News , αναφέρει το Politico . Ο δημοφιλής παρουσιαστής επέκρινε τακτικά την ποικιλομορφία και τις πολιτικές ένταξης του αμερικανικού στρατού στο talk show του, ισχυριζόμενος ότι έρχονται σε βάρος της πολεμικής ετοιμότητας.

«Είμαστε μια καλύτερη χώρα όταν δεν επιπλήττει τον στρατό μας μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο κάθε βράδυ», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. Η πηγή ισχυρίστηκε περαιτέρω στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ο Carlson είχε “γελοιοποιήσει τον ελεύθερο Τύπο” και “επειλημμένως ξεχώρισε τις πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου και τις χρησιμοποίησε για να καταστρέψει το Υπουργείο Άμυνας ως θεσμό”.

Ένας άλλος αξιωματούχος σχολίασε την αποχώρηση του Κάρλσον από το συντηρητικό δίκτυο με τα λόγια: «Καλή απαλλαγή». Ο πρώην παρουσιαστής της πρώτης ώρας κατηγορεί τακτικά και ευθέως το Πεντάγωνο ότι υπονομεύει τις μαχητικές ικανότητες των ΗΠΑ στο όνομα μιας ιδεολογικά υποκινούμενης πολιτικής ποικιλομορφίας που επιβάλλεται υπό την πίεση της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Για παράδειγμα, σε μια ανάρτηση του Μαρτίου 2021, ο Carlson επέκρινε την εισαγωγή στολών πτήσης για εγκύους αεροπόρους και πρότεινε ότι η Ουάσιγκτον – σε αντίθεση με τον αντίπαλό της Πεκίνο – έχει ακολουθήσει εντελώς λάθος δρόμο.

«Καθώς ο στρατός της Κίνας γίνεται πιο αρρενωπός καθώς κατασκευάζει το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο, όπως λέει ο Τζο Μπάιντεν, ο στρατός μας πρέπει να γίνει πιο θηλυκός», είπε ο Κάρλσον. «Πρόκειται για κοροϊδία του αμερικανικού στρατού και της βασικής του αποστολής, που είναι να κερδίζει πολέμους». Τα σχόλια προκάλεσαν μια σπάνια άμεση επίπληξη από το Πεντάγωνο, με τον τότε ομιλητή John Kirby να δηλώνει:

«Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να λάβουμε συμβουλές από το προσωπικό από έναν παρουσιαστή τοκ σόου ή τον κινεζικό στρατό».

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε τον καλύτερο στρατό στον κόσμο σήμερα και ξέρουμε ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, παρόλο που έχουμε ακόμη πολλούς τομείς να βελτιώσουμε», είπε ο Kirby. Όταν ρωτήθηκε από το Politico τι πιστεύει για τη φερόμενη ανακούφιση των ανώτερων αξιωματούχων του Πενταγώνου για την αποχώρησή του, ο Carlson απάντησε σε μήνυμα κειμένου: “Χα! Είμαι σίγουρος γι’ αυτό”.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί