Κάτι ετοιμάζουν οι Ρώσοι;;; Λένε πως η Wagner “στασίασε” κατά του στρατού! Έκτακτα μέτρα ασφαλείας…

Ιδιότυπος «εμφύλιος» ή...στημένο γεγονός;;;

Κλιμακώνεται η φερόμενη κόντρα του επικεφαλής του ομίλου Wagner και του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φαίνεται πως έχει βαλθεί να τραβήξει στα άκρα την κατάσταση καλώντας σε στάση κατά του ρωσικού στρατού. Ή τουλάχιστον έτσι του είπαν να κάνει!! Το γιατί θα το δούμε εκ του αποτελέσματος!

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας κάλεσαν τους μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner να συλλάβουν τον επικεφαλής της, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να προκαλέσει «εμφύλιο πόλεμο» διατάσσοντας τους άνδρες του να εξεγερθούν εναντίον της στρατιωτικής διοίκησης.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διεμήνυσε πως ο ίδιος και οι «25.000» άνδρες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την πατρίδα, για να «απελευθερώσουν τον ρωσικό λαό από τη στρατιωτική ιεραρχία», εναντίον της οποίας φέρεται να στασίασε.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε νέο ηχητικό μήνυμα που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν ο ίδιος ανέφερε ότι είχε εξαπολυθεί «επίθεση με πυραύλους» σε στρατόπεδο Wagner και ότι το χτύπημα «είχε προέλευση από τα μετόπισθεν, δηλαδή από δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας».

Οι ρωσικές αρχές χαρακτήρισαν “αβάσιμες” τις καταγγελίες του Πριγκόζιν.

Μέτρα ασφαλείας σε ρωσικές επαρχίες

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα μετά το κάλεσμα του επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στους άνδρες του να στασιάσουν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

«Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη Μόσχα, οι σημαντικότερες εγκαταστάσεις τελούν υπό ενισχυμένη φύλαξη», όπως επίσης «τα όργανα του κράτους και οι υποδομές των μεταφορών», μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο των ρωσικών δυνάμεων επιβολής της τάξης που δεν κατονόμασε.

Ο επικεφαλής της περιοχής της Μόσχας ανακοίνωσε την εφαρμογή αντιτρομοκρατικών μέτρων. Είναι δυνατοί πρόσθετοι έλεγχοι στους δρόμους στη νότια κατεύθυνση, τόνισε ο Βορόμπιοφ.

«Εισάγαμε πρόσθετο έλεγχο στους δρόμους. Είναι δυνατό να περιοριστεί η διεξαγωγή δημόσιων εκδηλώσεων. Σας ζητώ να αντιμετωπίζετε τα μέτρα που λαμβάνονται με κατανόηση».

«Σε αυτό το πλαίσιο, σας ζητώ, εάν είναι δυνατόν, να αποφύγετε να ταξιδεύετε με προσωπική μεταφορά στα νότια της περιφέρειας της Μόσχας, κυρίως εκτός της περιοχής. Παρακαλώ μείνετε ήρεμοι», είπε ο τοπικός αξιωματούχος.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ καλεί τους κατοίκους της περιοχής να απόσχουν από το ταξίδι στο κέντρο της πόλης

«Αγαπητοί συμπατριώτες! Σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση, σας ζητώ να αποφύγετε τις μετακινήσεις σας στο κέντρο της πόλης και, αν είναι δυνατόν, να μην φύγετε από τα σπίτια σας», έγραψε ο περιφερειάρχης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει «ενημερωθεί για όλα τα γεγονότα γύρω από το Πριγκόζιν» και είπε ότι «λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα».

(απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo_

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί