Ο Σαρκοζί προειδοποιεί για τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο: «Η Ευρώπη χορεύει στην άκρη ενός ηφαιστείου»

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Τετάρτη ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επιδεινώσει τη σύγκρουση με την Ρωσία.

Μια πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Ρωσία, λέει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. 

Σε συνέντευξή του στο  τηλεοπτικό κανάλι TF1  την Τετάρτη, ο πολιτικός εξέφρασε ανησυχίες και τόνισε ότι το Κίεβο πρέπει να απέχει από την ένταξη στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ και να παραμείνει ουδέτερο.

Σύμφωνα με τον Σαρκοζί, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Πρόκειται για μια στρατιωτική νίκη που μπορεί να επιτευχθεί με την καταστροφή του εχθρού ή έναν συμβιβασμό. Θα ήταν καλύτερο για τον κόσμο να βγει από τη σύγκρουση με άλλα μέσα παρά καταστρέφοντας την Ουκρανία ή την Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διεθνής κοινότητα πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας, αλλά λαμβάνοντας δεόντως υπόψη το γεγονός ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εξαφανιστεί διά μαγείας!

Ο Σαρκοζί κάλεσε επίσης τη Δύση να σταματήσει να μιλάει για αγορά αεροπλάνων, πυρομαχικών και τανκς.

Ο Σαρκοζί καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος και η Ευρώπη βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Για να τις αποτρέψει κανείς πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο της διπλωματίας.

«ο κόσμος και η Ευρώπη χορεύουν στην άκρη ενός ηφαιστείου. Θα μπορούσε όλο αυτό να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή», κατέληξε.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί