Αγωνία για την υπερχείλιση του Πηνειού – Έσπασαν φράγματα – Ακούγονταν ουρλιαχτά την νύχτα – ΒΙΝΤΕΟ

Εφιαλτικό σκηνικό στην Θεσσαλία

Ένα εφιαλτικό σκηνικό περιγράφει ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Διασωστών (ΕΠΟΜΕΑ) για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές Παλαμά, Μεταμόρφωση και Φαρκαδώνα της Θεσσαλίας μετά τη θεομηνία Daniel.

«Μικρά παιδιά στις στέγες τρέμουν από τον φόβο τους, ηλικιωμένοι κλαίγοντας μάς φωνάζουν για βοήθεια. Πραγματικά, δεν περιγράφεται η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Παλαμά, στη Μεταμόρφωση και στη Φαρκαδόνα. Και τα λεπτά μετράνε. Βοηθήσαμε όσο μπορούμε αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα μέσα και εργαλεία και κυρίως φουσκωτές βάρκες».

Αυτή την ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές περιοχές. Όπως και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση όλων των εγκλωβισμένων που αναμένουν βοήθεια.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ, τα χειρότερα είναι μπροστά μας όχι μόνο γιατί θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού αλλά και επειδή θα πρέπει να γίνουν έρευνες στα πλημμυρισμένα σπίτια: «Μας προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη του τι θα δούμε όταν θα πέσει η στάθμη του νερού. Πρόλαβαν άραγε να βγουν όλοι έξω από τα σπίτια τους;».

Όλη την νύχτα ακούγονταν ουρλιαχτά από εγκλωβισμένους!!!

Εν τω μεταξύ, υπάρχει αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνείου ακόμα και μέσα στην πόλη της Λάρισας μετά την κακοκαιρία Daniel με τον δήμαρχο της πόλης να δηλώνει ότι το ύψος της στάθμης του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει στα 9 μέτρα ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

«Ο Πηνειός έχει καλύψει ήδη όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις που υπάρχουν για κάθε ποτάμι όταν φουσκώνει» δήλωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Για τον λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, όπως φαίνεται και στο βίντεο του tirnavospress.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί