Τι λένε οι Ρώσοι για το φαινόμενο Κασσελάκη

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τον καθιστά δυνητικό πρωθυπουργό της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ρωσία, με την οποία έχει έρθει σε ρήξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη!!!

Τα ρωσικά ΜΜΕ στάθηκαν στο παρελθόν του Στέφανου Κασσελάκη!

Μεταξύ άλλων το Ria Novosti έγραψε, έχοντας μια φωτογραφία του Κασσελάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα:

«Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός καπιταλιστής, ομοφυλόφιλος Στέφανος Κασελάκης, που δεν ήταν στο παρελθόν μέλος του κόμματος, εξελέγη νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα – του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο 35χρονος Κασελάκης εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή τον Μάιο. Προσφέρθηκε εθελοντικά στην εκστρατεία του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2008, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του.

Εργάστηκε επίσης στη δεξαμενή σκέψης εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στην Ουάσιγκτον, στην Goldman Sachs, και στην συνέχεια ασχολήθηκε με την ναυτιλία και δημιούργησε μια ναυτιλιακή εταιρεία.

Σε μόλις μια εβδομάδα από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ο Κασελάκης κατέλαβε τη 2η θέση στις δημοσκοπήσεις μεταξύ 5 διεκδικητών για τη θέση του επικεφαλής του κόμματος.

Οι παρατηρητές θεωρούν το φαινόμενο Κασσελάκη αποτέλεσμα ενός νέου τρόπου πολιτικής επικοινωνίας και πολιτικών τεχνολογιών, προϊόν των κοινωνικών δικτύων».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κρεμλίνο η άποψη για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια, αν όχι ακόμα πιο επικριτική από εκείνη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς βλέπουν βαθιές διεθνιστικές ιδέες και διεθνιστικό παρελθόν στον νέο ηγέτη της Αριστεράς!

Για την ώρα στην Μόσχα δεν διακρίνουν, αυτή την στιγμή, στον ορίζοντα Έλληνα ηγέτη, ο οποίος μπορεί να ανοίξει ξανά διαύλους επικοινωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί