Τι θα γίνει με τα μετρητά;;; Για POS σε όλη την λιανική μίλησε ο Θεοχάρης

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, ανέφερε ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι "να μπουν τα POS σε όλη τη λιανική, και να συνδεθούν ώστε να μην μπορεί να κοπεί απόδειξη χωρίς POS".

O υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η επίσκεψη εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών να συνομιλεί με την αγορά και φυσικά να βλέπουμε και τις υπηρεσίες μας ώστε να ακούμε τον παλμό της συναλλαγής, των προβλημάτων, των ζητημάτων που τίθενται. Έχουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες ως υπουργείο οικονομικών και παλαιότερες πρωτοβουλίες αλλά και νεότερες στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που μόλις πέρασε πριν το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς. Πρωτοβουλίες οι οποίες τώρα είναι στο επίπεδο της υλοποίησης. Θυμίζω, από 1/1 μπαίνει ένας κωδικός QR code στα τιμολόγια , έχουμε την επέκταση του POS σε 35 νέους κλάδους, έχουμε τη σύνδεση των POS και των ταμειακών, έχουμε το κλείδωμα του ΦΠΑ, έχουμε το myData των δηλώσεων του ΦΠΑ από Φεβρουάριο ώστε να συμφωνούνε με τα στοιχεία που παίρνουμε από το myDATA. Έχουμε λοιπόν μια σειρά πρωτοβουλίες οι οποίες είναι προφανές ότι έχουν ουσιαστικά ζητήματα υλοποίησης και πρέπει να ακούμε την αγορά, να βλέπουμε εκεί που υπάρχουν δυσλειτουργίες να τις διορθώνουμε, να επεμβαίνουμε, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καθυστερήσεων και βέβαια να το κάνουμε με ένα τρόπο που η αγορά να μπορέσει να το υλοποιήσει.”

Σχετικά με το μέτρο της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι «Τις αντιδράσεις για τα POS θα τις χώριζα σε δύο ειδών. Υπάρχουν, αντιδράσεις ως προς τον τρόπο υλοποίησης, σε βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το οποίο είναι να μπουν τα POS σε όλη τη λιανική, και να συνδεθούν ώστε να μην μπορεί να κοπεί απόδειξη χωρίς POS. Και υπάρχουν αντιδράσεις που είναι για να σαμποτάρουν αυτή τη διαδικασία. Τις πρώτες τις ακούμε, είμαστε εδώ με ευήκοον ους. Στις δεύτερες κωφεύουμε, διότι δεν δέχονται την ουσία της προσπάθειας, που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Δείτε το σχετικό video από το “ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ”:

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί