Πώς να καθαρίσετε τα λευκά πάνινα παπούτσια σας

Η αγορά φωτεινών λευκών δερμάτινων sneakers φέρνει επίσης τον φόβο μήπως λερωθούν αναπόφευκτα.

Αυτός ο οδηγός σας δείχνει πώς να καθαρίζετε τα λευκά δερμάτινα πάνινα παπούτσια για να τα κρατάτε φρέσκα. (Θα αποφύγετε επίσης να χρειάζεται να αγοράζετε καινούργια λευκά αθλητικά παπούτσια τόσο συχνά.) Τα λευκά αθλητικά παπούτσια λερώνονται εύκολα λόγω του χρώματός τους—από τακτική χρήση, από κατά λάθος πάτημα στη λάσπη ή οτιδήποτε ενδιάμεσο.

Είτε τα παπούτσια σας έχουν μερικές γρατζουνιές είτε λεκέδες , σας παρουσιάζουμε μερικές μεθόδους καθαρισμού sneaker παρακάτω. Τα φορεμένα λευκά δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια θα φαίνονται ολοκαίνουργια.

Πόσο συχνά να καθαρίζετε λευκά δερμάτινα πάνινα παπούτσια
Καθαρίζετε τα λευκά δερμάτινα sneakers σας περίπου κάθε δύο εβδομάδες για να δείχνουν καθαρά. Αυτό εξαρτάται από το πόσο συχνά τα φοράτε και αν υπάρχουν λεκέδες πάνω τους. Εάν εμφανιστούν σημάδια, καθαρίστε τα αμέσως με ένα καθαρό, υγρό πανί για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες και να αποφύγετε να κολλήσουν.

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά δερμάτινα πάνινα παπούτσια με μια μαγική γόμα
Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε:

Μαγική Γόμα
Πετσέτα μικροϊνών

Βήμα 1: Βρέξτε τη Μαγική Γόμα
Βρέξτε και στύψτε μια μαγική γόμα έτσι ώστε να είναι υγρή αλλά να μην στάζει.

Βήμα 2: Τρίψτε τη βρωμιά ή τη βρωμιά
Χρησιμοποιήστε τη μαγική γόμα για να τρίψετε τυχόν ορατή βρωμιά ή βρωμιά στα λευκά δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια, ακόμη και στις σόλες των παπουτσιών. Θα εκπλαγείτε με το πόση βρωμιά αφαιρεί αυτό.

Βήμα 3: Σκουπίστε και στεγνώστε τα παπούτσια
Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα αφρού που μπορεί να έχουν αποκολληθεί από τα παπούτσια σας. Η υγρασία μπορεί να βλάψει το δέρμα, γι’ αυτό φροντίστε να στεγνώσετε καλά τα παπούτσια με μια πετσέτα.

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά δερμάτινα πάνινα παπούτσια με μια πάστα για τρίψιμο
Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε:

Λευκή οδοντόκρεμα (χωρίς τζελ)
Μαγειρική σόδα
Οδοντόβουρτσα ή πανί καθαρισμού
Πετσέτα μικροϊνών
Βήμα 1: Ανακατέψτε την πάστα
Ανακατέψτε μια πάστα από 1 κουταλιά της σούπας λευκή οδοντόκρεμα (που δεν περιέχει τζελ), 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο νερό ή μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε μια πιο παχιά πάστα.

Βήμα 2: Εφαρμόστε και τρίψτε
Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα ή πανί καθαρισμού, απλώστε την πάστα στα παπούτσια σας, τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Βήμα 3: Σκουπίστε και στεγνώστε τα παπούτσια
Σκουπίστε την πάστα με ένα υγρό πανί. Στεγνώστε καλά τα λευκά δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια γιατί η υγρασία μπορεί να καταστρέψει το δέρμα. Εάν οι λεκέδες εξακολουθούν να υπάρχουν, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά δερμάτινα πάνινα παπούτσια με σαπούνι
Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε:

Πανί καθαρισμού
Λευκό σφουγγάρι (προαιρετικό)
Σαπούνι μπάρας σώματος
Πετσέτα μικροϊνών
Βήμα 1: Προσθέστε σαπούνι σε ένα πανί
Απλώστε ένα βρεγμένο πανί ή ένα λευκό σφουγγάρι με μια ράβδο λευκού σαπουνιού. Το λευκό σαπούνι είναι καλύτερο για να μην τρίβονται οι βαφές από το σαπούνι στα λευκά σας παπούτσια.

Βήμα 2: Εφαρμόστε και τρίψτε
Χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις τρίψιμο, απλώστε το σαπούνι στο πάνω μέρος του παπουτσιού για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Βήμα 3: Σκουπίστε και στεγνώστε τα παπούτσια
Όταν τελειώσετε το τρίψιμο, σκουπίστε το υπερβολικό σαπούνι και τα υπολείμματα με ένα υγρό πανί. Στεγνώστε τα παπούτσια με μια καθαρή πετσέτα.

Πώς να καθαρίσετε τα κορδόνια
Τώρα που τα λευκά δερμάτινα sneakers σας είναι αστραφτερά, θα θέλετε τα κορδόνια σας να ταιριάζουν. Για να τα καθαρίσετε θα χρειαστείτε:

Μικρό μπόλ
Σαπούνι πιάτων ή απορρυπαντικό ρούχων
Μικρή βούρτσα για τρίψιμο
Βήμα 1: Μουλιάστε σε σαπουνόνερο
Γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζεστό, σαπουνόνερο. Προσθέστε τα κορδόνια στο μπολ και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 2: Τρίψτε
Καθαρίστε τα κορδόνια με ένα μικρό πινέλο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη βρωμιά και στους κολλητούς λεκέδες.

Βήμα 3: Κρεμάστε για να στεγνώσετε
Κρεμάστε τα κορδόνια για να στεγνώσουν πριν επανατοποθετήσετε τα παπούτσια σας. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σε πόμολο πόρτας, κάγκελα σκάλας ή κρεμάστρα.

Βήμα 4: Αγορά νέων κορδονιών (προαιρετικά)
Εάν τα κορδόνια σας δεν καθαρίζονται, σκίζονται ή ξεφτίζουν, η αγορά ενός φρέσκου σετ είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να κάνετε τα λευκά δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια να φαίνονται ολοκαίνουργια.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί