Πώς να πλένετε τα κολάν για να διαρκέσουν περισσότερο

Όλοι έχουμε αυτό το ένα ζευγάρι μαύρα κολάν που απλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Με τα χρόνια, το casual ντύσιμο έχει γίνει κοινός τόπος για ρούχα εργασίας , αναψυχής και προπόνησης, όμως, παρά το πόσο ευέλικτα και ελαστικά είναι, δυστυχώς, δεν είναι αθάνατα. Ακολουθούν μερικές εμπιστευτικές συμβουλές σχετικά με πώς να πλένετε τα κολάν σας και να τα φροντίζετε με τρόπο που να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πόσο συχνά να πλένετε τα κολάν σας
Η Whiting σημειώνει ότι όσο λιγότερο συχνά πλένετε ένα ρούχο, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Το τεστ όσφρησης είναι ένας καλός δείκτης: Εάν επιστρέφετε από ζεστή γιόγκα ή τρέχετε έναν μαραθώνιο (ή οποιαδήποτε άλλη εκτεταμένη άσκηση), είναι αυτονόητο ότι τα κολάν σας πρέπει να πλυθούν καλά. Αλλά αν χαλαρώνετε στο σπίτι σας όλη μέρα, σκεφτείτε να σταματήσετε αν μπορείτε. «Εφόσον δεν ιδρώνεις πολύ ή δεν γυμνάζεσαι, τα κολάν μπορούν να φορεθούν τρία έως τέσσερα πριν έρθει η ώρα του πλυσίματος», λέει ο Whiting.

Πριν ξεκινήσετε
Εάν τα κολάν σας έχουν μια ενοχλητική μυρωδιά που δεν σταματά, η Whiting λέει ότι χρειάζονται λίγο περισσότερο από τη συνηθισμένη μέθοδο πλυσίματος στο πλυντήριο. Συνιστά να μουλιάζετε τα αντικείμενα σε ένα λουτρό με ένα τέταρτο φλιτζάνι ξύδι και δροσερό νερό για 30 λεπτά πριν τα πλύνετε. «Οι ιδιότητες του ξυδιού που απορροφά τις οσμές και καταπολεμά τα βακτήρια θα δώσουν στα κολάν σας μια επιπλέον ώθηση καθαρισμού και θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των οσμών από την εφίδρωση».


Βήμα 1: Γυρίστε τα μέσα προς τα έξω
Γυρίστε τα κολάν σας προς τα έξω. Η Oliveria συνιστά αυτό το απλό βήμα για να βοηθήσει τα χρώματά σας να παραμείνουν πολύχρωμα και τα μαύρα σας να παραμείνουν πιο μαύρα για περισσότερο.


Βήμα 2: Βάλτε τα σε μια διχτυωτή τσάντα

Τοποθετήστε μέσα σε μια διχτυωτή σακούλα πλυσίματος . «Αυτό θα τους προστατεύσει από το να κολλήσουν μέσα στο τύμπανο της μηχανής», λέει.


Βήμα 3: Προσθέστε ένα απορρυπαντικό με βάση το Activewear
«Τα κολάν είναι συνήθως κατασκευασμένα από μείγματα υφασμάτων spandex, νάιλον και βαμβακιού που είναι επιρρεπή στην απώλεια ελαστικότητας και το μπλοκάρισμα, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης», λέει ο Boyd.


Βήμα 4: Πλύνετε τα με απαλό κύκλο

«Να πλένετε πάντα με λεπτό κύκλο, δροσερό νερό (για να αποφύγετε τη συρρίκνωση) και χαμηλό στύψιμο», λέει ο Boyd. Και παραλείψτε τα μαλακτικά υφασμάτων, τα οποία είναι κρυπτονίτης για κολάν. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα κολάν σας είναι κατασκευασμένα από υλικό που απομακρύνει την υγρασία, όπως spandex ή πολυεστέρας», λέει ο Whiting. “Τα περισσότερα μαλακτικά υφασμάτων περιέχουν σιλικόνη που μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των απορροφητικών ιδιοτήτων τους που απομακρύνουν την υγρασία.”


Βήμα 5: Απλώστε τα να στεγνώσουν
Για να διασφαλίσετε ότι τα ενεργά ρούχα σας εφαρμόζουν σαν καινούργια, αποφύγετε το στεγνωτήριο και στεγνώστε τα ρούχα σας στον αέρα. «Η υψηλή θερμότητα του στεγνωτηρίου μπορεί να παραμορφώσει μεμονωμένες ίνες από τα κολάν σας και να αποδυναμώσει το υλικό, οδηγώντας σε μόνιμα σκισίματα και τρύπες», λέει η Oliveria. Λάβετε υπόψη ότι το βάρος του νερού μπορεί να τεντώσει τα κολάν σας όταν τα στεγνώνετε, γι’ αυτό θα πρέπει να τα απλώσετε για να διατηρήσετε την ελαστικότητά τους και να αποφύγετε το στρέβλωση.



Πόσο καιρό πρέπει να διαρκέσει το κολάν;

Το κολάν διαρκεί συνήθως ένα έως δύο χρόνια. Θα ξέρετε ότι ήρθε η ώρα για νέα όταν η ελαστικότητα αρχίσει να εκπέμπεται.

Ποιος τύπος κολάν είναι πιο ανθεκτικός;
Τα λεία, γυαλιστερά υφάσματα απόδοσης όπως το νάιλον ή ο πολυεστέρας είναι πιο ανθεκτικά από το βαμβάκι και αντέχουν καλύτερα στο τρίψιμο.

Πώς μπορώ να αποτρέψω το κολάν από το να είναι διαφανές;
Όσο πιο παχύ είναι το ύφασμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι το κολάν σας να τεντώσει σε σημείο να γίνει διάφανο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι φοράτε το σωστό μέγεθος. Εάν τα κολάν σας είναι διαφανή, μπορεί απλώς να τεντώνονται πάρα πολύ.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί