6 τρόποι για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών χωρίς ασετόν

Η αφαίρεση του βερνικιού νυχιών απαιτεί συνήθως ένα ισχυρό προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών με βάση το ασετόν για να γίνει η δουλειά.

Ωστόσο υπάρχουν μερικοί εφευρετικοί τρόποι για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών χωρίς ασετόν (κανονικό βερνίκι και όχι τζελ ή ακρυλικό). Εδώ είναι μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε.


Άρωμα ή Σπρέι Σώματος
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άρωμα ή σπρέι σώματος ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό ντεμακιγιάζ νυχιών, χάρη στην περιεκτικότητά του σε αλκοόλ, λέει η Dasha Minina, πιστοποιημένη τεχνολογία νυχιών.

«Βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι έχει υγρανθεί καλά με το άρωμα ή το σπρέι σώματος και κάντε το σε καλά αεριζόμενο χώρο για να ελαχιστοποιήσετε την εισπνοή αναθυμιάσεων», συμβουλεύει. «Περάστε απαλά το κορεσμένο βαμβάκι πάνω από τα νύχια σας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία εάν χρειάζεται μέχρι να αφαιρεθεί όλο το βερνίκι».


Οινόπνευμα
Το απλό παλιό φαρμακευτικό οινόπνευμα εντριβής είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών χωρίς ασετόν. Και πάλι, η Minina λέει να κορεστεί ένα βαμβάκι ή ένα λεπτό χαρτί και μετά τοποθετήστε το πάνω από το νύχι σας για λίγα λεπτά για να μαλακώσει το βερνίκι. Στη συνέχεια, σκουπίστε το. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές για πλήρη αφαίρεση. Μια μπατονέτα μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποκτήσετε μικρές περιοχές.

Το οινόπνευμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση του βερνικιού νυχιών όταν ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αυτό τοποθετηθεί στα νύχια για λίγα λεπτά, μαλακώνοντας το βερνίκι για εύκολη αφαίρεση. Ομοίως, το απολυμαντικό χεριών, πλούσιο σε οινόπνευμα, μπορεί επίσης να λειτουργήσει αλλά μπορεί να απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για πιο παχιά ή πολυεπίπεδα γυαλιστικά.

Σπρέι μαλλιών
Ένα άλλο οικιακό αντικείμενο με αλκοόλ στη λίστα συστατικών είναι η λακ. Αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το πραγματικό ασετόν, μπορεί να σας βοηθήσει.

«Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε λακ ως έσχατη λύση, θα ψεκάσετε μια μικρή ποσότητα λακ σε ένα βαμβάκι, στη συνέχεια θα πιέσετε το βαμβάκι στο βερνίκι νυχιών για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα τρίψετε και θα σκουπίσετε το βερνίκι νυχιών». αυτή λέει.


Απολυμαντικό χεριών
Ένα απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση του βερνικιού νυχιών χωρίς αφαίρεση βερνικιού νυχιών. Μουλιάστε ένα βαμβάκι στο απολυμαντικό, στη συνέχεια τοποθετήστε το βαμβάκι πάνω από τα νύχια σας και αφήστε το να δέσει για περίπου πέντε έως 10 λεπτά. Τρίψτε απαλά το βαμβάκι μπρος-πίσω για να τρίψετε το χρώμα και επαναλάβετε όπως χρειάζεται.


Οδοντόκρεμα
Αν και η οδοντόκρεμα δεν περιέχει αλκοόλ, η φόρμουλα μπορεί να διασπάσει το βερνίκι νυχιών και η ελαφρώς λειαντική υφή της είναι επίσης χρήσιμη. Αυτό διευκολύνει το σκούπισμα του βερνικιού.

«Η οδοντόκρεμα μπορεί όντως να λειτουργήσει ελάχιστα για να βοηθήσει στην αφαίρεση του βερνικιού νυχιών. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό ή ασφαλές για τα νύχια και το δέρμα σας όσο τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αφαίρεση βερνικιού νυχιών», σημειώνει ο Lin. «Μπορεί ενδεχομένως να κάνει τα νύχια και την περιοχή της επιδερμίδας σας να στεγνώσουν πραγματικά και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα γύρω από τα νύχια».


Ξύδι και χυμός λεμονιού
Η όξινη φύση του ξιδιού και του χυμού λεμονιού μπορεί ενδεχομένως να αφαιρέσει το βερνίκι νυχιών από τα νύχια σας. Συνδυάστε ίσα μέρη και των δύο σε ένα μικρό μπολ και, στη συνέχεια, μουλιάστε τα νύχια σας στο μείγμα για ένα ή δύο λεπτά. Αφαιρέστε απαλά το χρώμα με ένα κομμάτι βαμβάκι ή βαμβάκι. Εάν έχετε κοψίματα στα πετσάκια ή στα άκρα των δακτύλων σας, αυτό μπορεί να είναι δυνητικά άβολο, οπότε προχωρήστε με προσοχή.

Είτε χρησιμοποιείτε παραδοσιακό προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών είτε μία από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις, σημειώστε ότι η διαδικασία μπορεί να στεγνώσει πολύ τα νύχια σας, το δέρμα και τα πετσάκια που περιβάλλουν κάθε νύχι. Φροντίστε πάντα να ξεπλένετε καλά τα νύχια σας για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και στη συνέχεια με λίγο θρεπτικό λάδι επιδερμίδας ή/και ενυδατική κρέμα.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί