Μπορείτε να καταψύξετε το κοτόπουλο ψησταριάς; Εδώ είναι οι τρόποι για να το κάνετε

Όταν περπατάτε στο παντοπωλείο και κάνετε τα ψώνια σας για φαγητό, είναι δύσκολο να μην δελεαστείτε από τη μυρωδιά του φρέσκου ψητού κοτόπουλου.

Αυτά τα κοτόπουλα είναι ήδη μαγειρεμένα και καρυκευμένα, συνήθως δεν κοστίζουν πολύ, συχνά έχουν νόστιμη γεύση και σημαίνει ότι μπορείτε να το φάτε στο δείπνο μέσα σε λίγα λεπτά. Τι κάνεις όμως με το ύπόλοιπο που έχει απομείνει; Μπορείτε να καταψύξετε άραγε το ψητό κοτόπουλο;

Μπορείτε να καταψύξετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο ψησίματος, κομμάτια κοτόπουλου ψησίματος ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο ψησίματος, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μπορείτε να καταψύξετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο ψησταριάς;
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να βάλετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο ψητό στην κατάψυξή σας . Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν θέλετε να παγώσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο. Για αρχή, δεν συνιστούμε να καταψύξετε ένα κοτόπουλο που είναι ακόμα ζεστό. Οι αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν την υφή του κοτόπουλου και να αυξήσουν τον κίνδυνο επιβλαβών βακτηρίων που μπορεί να σας αρρωστήσουν.

Αντίθετα, εάν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να φάτε ακόμα το ψητό κοτόπουλο, τοποθετήστε το στο ψυγείο εντός δύο ωρών από την αγορά του. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταψύξετε ένα ολόκληρο ψητό κοτόπουλο μόλις προλάβει να κρυώσει στο ψυγείο, (μετά από περίπου μία έως δύο ώρες), αλλά μπορείτε να το καταψύξετε τεχνικά ανά πάσα στιγμή μέσα στις πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες, εφόσον έχει διατηρηθεί στο ψυγείο.

Εάν το κοτόπουλο είναι ακόμα ελαφρώς ζεστό (αλλά όχι πολύ ζεστό) μόλις το φέρετε στο σπίτι, μπορείτε επίσης να το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο και να το παγώσετε από εκεί. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο κατευθύνεται στην κατάψυξη μέσα σε δύο ώρες. Μετά τις δύο ώρες, μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να σας αρρωστήσουν.

Για να καταψύξετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο ψητό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει εντελώς.
Για να το καταψύξετε, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης τροφίμων ή σε πλαστική σακούλα ασφαλή για κατάψυξη και σημείωσε την ημερομηνία. Πιέστε την περίσσεια αέρα, εάν χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε το κοτόπουλο μέσα σε τέσσερις μήνες για την καλύτερη ποιότητα, γεύση και υφή.


Όσον αφορά την κατάψυξη κοτόπουλου ψησίματος, συνιστούμε να καταψύξετε κομμάτια του κοτόπουλου αντί να καταψύξετε ολόκληρο το κοτόπουλο. Ενώ και οι δύο μέθοδοι λειτουργούν, τα κατεψυγμένα κομμάτια κοτόπουλου είναι πιο εύκολο να ξεπαγώσουν και να καθαριστούν για μελλοντική χρήση.

Εάν έχετε φέρει στο σπίτι ένα ολόκληρο κοτόπουλο ψητό που θέλετε να καταψύξετε, ξεκινήστε κόβοντας το κοτόπουλο σε κομμάτια . Αφού έχετε τα φτερά, τους μηρούς , το στήθος και οποιαδήποτε άλλα κομμάτια, μπορείτε να μοιράσετε τα κομμάτια όπως θέλετε και να τα παγώσετε ξεχωριστά.

Για να καταψύξετε κομμάτια κοτόπουλου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Μόλις έχετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τοποθετήστε κάθε κομμάτι σε μια πλαστική σακούλα ασφαλή για κατάψυξη και αφαιρέστε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε από τη σακούλα. Βάλτε ετικέτα στην σακούλα με την ημερομηνία.
Μερικοί προτιμούν να αφαιρέσουν το δέρμα του κοτόπουλου και να το καταψύξουν χωριστά, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί