Νερό στο αυτί: Χρήσιμες συμβουλές για να το βγάλετε με ασφάλεια

Αν καθώς κολυμπάτε, νιώσετε ότι το αυτί σας έχει βουλώσει από το νερό, πρόκειται για ένα συνηθισμένο «ατύχημα» το οποίο μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία

Οι γιατροί της Mayo Clinic, δίνουν συμβουλές για τον τρόπο που μπορεί να αφαιρεθεί το νερό από το αυτί αποτελεσματικά και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Στραγγίστε το

Σκουπίστε απαλά το εξωτερικό αυτί με μια μαλακή πετσέτα τοποθετώντας στο πλάι το κεφάλη σας για να φύγει το νερό.Τραβήξτε απαλά προς τα κάτω το λοβό του αυτιού και μετακινήστε το προς τα πίσω για να απελευθερωθεί το νερό που έχει παγιδευτεί.

Στεγνώστε το

Μια γρήγορη μέθοδος για την απομάκρυνση του νερού από το αυτί είναι να το στεγνώσετε χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Με αυτή τη μέθοδο θα εξατμιστεί το νερό.

Εναλλακτική θεραπεία

Μία καλή λύση είναι να κλείσετε το αυτί με ένα βαμβάκι, στο οποίο έχετε ρίξει λίγο λάδι ή βαζελίνη. Μπορείτε επίσης να στάξετε στο αυτί που έχει την ενόχληση μερικές σταγόνες οινόπνευμα, που θα κάνει μια ελαφριά αντισηψία.

Μασήστε τσίχλα

Η τακτική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική στην απομάκρυνση παγιδευμένου νερού από το αυτί. Επίσης μπορείτε να χασμουρηθείτε ώστε να βγει προς τα έξω το νερό.

Ωτασπίδες από βαμβάκι

Για να μην μπαίνει νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ωτασπίδες από βαμβάκι εμποτισμένο με λαδάκι.

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε μπατονέτες, διότι αυτές σπρώχνουν το υλικό απόφραξης βαθύτερα στο κανάλι του αυτιού.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί