7 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν χρειάζεστε ένα σωρό ειδικά εργαλεία και προμήθειες για να επιτύχετε ένα καθαρό, αστραφτερό σπίτι.


Μερικές φορές, οι καλύτεροι πόροι καθαριότητας μπορούν να βρεθούν στο ντουλάπι σας (όπως ξύδι και μαγειρική σόδα) ή ακόμα και στον πάγκο του μπάνιου σας—όπως αυτή η παλιά οδοντόβουρτσα που μπορεί να ήσασταν έτοιμοι να πετάξετε.

Χάρη στις μαλακές νάιλον τρίχες τους και το συνολικό μικρό τους αποτύπωμα, οι παλιές οδοντόβουρτσες μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον καθαρισμό ανάμεσα στις ρωγμές και στην αντιμετώπιση των σκληρών λεκέδων. Συνεχίστε να διαβάζετε για μερικά από τα αγαπημένα μας πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.


Αρμόστοκος πλακιδίων
Το ρευστοκονίαμα είναι ένας πόνος στο καθάρισμα, και απλώς ψεκάζοντας ένα διάλυμα καθαρισμού και σκουπίζοντας με ένα πανί ή σφουγγάρι συνήθως δεν το καθαρίζει. Μια παλιά οδοντόβουρτσα, ωστόσο, μπορεί να μπει στις σχισμές και να απομακρύνει τη βρωμιά που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.


Κοσμήματα
Ο καθαρισμός των κοσμημάτων απαιτεί μια λεπτή πινελιά. Μια οδοντόβουρτσα σας επιτρέπει να καθαρίζετε απαλά ανάμεσα στις πέτρες και να απομακρύνετε τις συσσωρεύσεις. Απλώς αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών ή σκληρών κλιμικών στα κοσμήματά σας, καθώς αυτά μπορεί να χαράξουν λεπτά μέταλλα και πολύτιμους λίθους.


Λεκέδες από ρούχα
Μπορεί να σας είπαν να μην τρίβετε ποτέ τους λεκέδες από τα ρούχα σας, αλλά κάποιοι λεκέδες είναι λίγο πιο επίμονοι από άλλους. Ο συνδυασμός μιας παλιάς οδοντόβουρτσας – μαζί με ξύδι, απορρυπαντικό ή διάλυμα μαγειρικής σόδας – μπορεί να κάνει θαύματα για να ανασηκώσει και να αφαιρέσει λεκέδες από τις ίνες των ρούχων σας, ειδικά αν εργάζεστε με κάτι πολύ δύσκολο, όπως ένα λεκέ από λίπος.


Παπούτσια
Δεν μπορούν —ή πρέπει— όλα τα παπούτσια να μπουν στο πλυντήριο. Σε αυτήν την περίπτωση, μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την επισήμανση λεκέδων ή μουτζουρών, για το βούρτσισμα της συσσώρευσης βρωμιάς ή ακόμα και για την απομάκρυνση ενοχλητικών λίθων που έχουν κολλήσει στα πέλματα.

Λεκέδες χαλιών
Ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ, μια οδοντόβουρτσα μπορεί επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για το τρίψιμο χυμένων κηλίδων από χαλί, χαλιά ή ταπετσαρίες επίπλων. Απλώς φροντίστε να δοκιμάζετε πάντα πρώτα το διάλυμα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε σε δυσδιάκριτο σημείο, ώστε να μην επιδεινώσετε κατά λάθος τα πράγματα.

Ορειχάλκινα αντικείμενα
Ο ορείχαλκος μπορεί εύκολα να αμαυρωθεί και απαιτεί καλό γυάλισμα από καιρό σε καιρό για να διατηρείται φρέσκος. Όπως γράφει η ειδικός καθαρισμού Mary Marlowe Leverette, “Εάν συναντήσετε κάποια ιδιαίτερα σκληρά σημεία στα ορειχάλκινα αντικείμενα σας, η οδοντόκρεμα μπορεί να σας βοηθήσει. Απλώστε λίγη στο προβληματικό σημείο και τρίψτε απαλά με μια οδοντόβουρτσα και μετά ξεπλύνετε για να φαίνεται το αντικείμενο σας σαν καινούργιο.”

Πλυντήριο
Μπορεί να πιστεύετε ότι μια οδοντόβουρτσα είναι πολύ μικρό αντικείμενο για να καθαρίσετε ένα ολόκληρο πλυντήριο – και θα είχατε δίκιο. Ωστόσο, μια οδοντόβουρτσα μπορεί να είναι χρήσιμη όταν καθαρίζετε τις φλάντζες, τους διανομείς ή τα φίλτρα σε ροδέλες μπροστινού ή άνω φορτίου.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί