Περίεργη έκρηξη σε τσεχικό κέντρο εκπαίδευσης που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες!

Δεν αναφέρεται μέχρι στιγμής η πιθανή αιτία.

Ισχυρή έκρηξη πυρομαχικών σε χώρο εκπαίδευσης του τσεχικού στρατού προκάλεσε τον τραυματισμό απροσδιόριστου αριθμού ανθρώπων σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε ο στρατός στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.


Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή εκπαίδευσης Libava στα ανατολικά της Τσεχίας, ανέφερε.

Έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό ατύχημα στην περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης Libavá, όπου εξερράγησαν άγνωστα πυρομαχικά. Δυστυχώς στο σημείο υπάρχουν τραυματίες.

Οι τοπικές αρχές και ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, τη διερεύνηση του οποίου έχει αρχίσει η τσεχική Στρατονομία!

Θυμίζουμε πως στο κέντρο εκπαίδευσης Libavá στην ανατολική Τσεχία πολύ κοντά στα σύνορα, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη περάσει από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μερικών εβδομάδων υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών από το 72ο Μηχανοποιημένο Τάγμα του Τσεχικού Στρατού.

Το τσεχικό κοινοβούλιο είχε δώσει το πράσινο φως ήδη από τους πρώτους μήνες του πολέμου στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών εντός τσεχικού εδάφους.

Πρόκειται για το δεύτερο μυστήριο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες σε χώρα κοντινή της Ουκρανίας που σχετίζεται με την εκπαίδευση ή τον εξοπλισμό των ουκρανικών Ε.Δ.!

Προ ημερών, μία ισχυρή έκρηξη είχε συγκλονίσει μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής όπλων στην Πολωνία.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί