Κρήτη: 564 εκατ. ευρώ για δράσεις εναντίον προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή

H Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη διαρκή διεκδίκηση πόρων για την ανάπτυξη του νησιού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

ο οποίος έστειλε το μήνυμα από τις εργασίες της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021 – 2027», που πραγματοποιείται στο Κολυμπάρι Χανίων πως «Οι Περιφέρειες οφείλουν να συνεχίσουν την διεκδίκηση πόρων από την Ε.Ε».

Φιλοδοξία περιφέρειας και αρμόδιων είναι σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη της Κρήτης από το περιφερειακό πρόγραμμα, αλλά παράλληλα όπως τόνισε: «…διεκδικούμε πόρους από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, το ταμείο ανάκαμψης και κάθε πηγή χρηματοδότησης». Η προηγούμενη προγραμματική περίοδος έκλεισε όπως αναφέρθηκε μέσα από την συνεργασία και τη συνέργεια με όλους τους φορείς και για το λόγο αυτό μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλους τους Δήμους και τους δημάρχους της Κρήτης που με τη συνεργασία που υπήρξε «Φέραμε μαζί ένα εξαίρετο αποτέλεσμα, καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή αφού δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από την προηγούμενη περίοδο. Φιλοδοξούμε να πάμε ακόμα καλύτερα σε αυτή την περίοδο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στην Κρήτη θα έρθουν 564 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν σημαντικές δράσεις που έχουν να κάνουν με ,την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη η οποία μίλησε για το τρέχον περιφερειακό πρόγραμμα 2021-2027, την ωρίμανση και την πορεία του σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Όπως είπε τα χρήματα αυτά θα στηρίξουν επίσης, δράσεις, θέματα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και έργα σημαντικά για τη διαχείριση του περιβάλλοντος και συνολικά έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την πρόοδο του προηγούμενου και του τρέχοντος προγράμματος, την πρόοδο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, την ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί