Η κατανάλωση τσαγιού μετράει ως πρόσληψη νερού;

Τα οφέλη της κατανάλωσης τσαγιού έναντι του νερού μπορεί να σας εκπλήξουν: Το τσάι μπορεί να ξεδιψάσει και να σας ενυδατώσει.

Οι πηγές καθημερινής πρόσληψης υγρών μπορεί να περιλαμβάνουν νερό, χυμό, καφέ και ναι, τσάι, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής (NLM). Αλλά το τσάι μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για την υγεία από το απλό νερό ή τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.

Οδηγίες πρόσληψης νερού
Για να κατανοήσετε πλήρως τις επιπτώσεις του τσαγιού στην ενυδάτωση, βοηθάει να διερευνήσετε πόσα υγρά χρειάζεστε πραγματικά.

Το σώμα σας χρειάζεται επαρκή υγρά για να λειτουργήσει. Αυτό ισχύει για κάθε μέρος του σώματός σας, από τα κύτταρα μέχρι τα όργανά σας. Η λήψη επαρκών υγρών σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια, προστατεύει τους ιστούς σας και βοηθά στη λίπανση των αρθρώσεων σας.

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό είναι ιδανικό για να σας κρατά ενυδατωμένο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα η πλήρης αλήθεια. Ωστόσο η ενυδάτωση είναι ένας παράγοντας της συνολικής πρόσληψης υγρών, όχι μόνο της συνολικής πρόσληψης νερού . Λαμβάνετε υγρά από άλλα ποτά, όπως γάλα και σόδα, τροφές με βάση τα υγρά όπως σούπα και ακόμη και φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό όπως το καρπούζι και τα αγγούρια, σύμφωνα με το NLM.

Οι ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν σε 91 έως 125 ουγγιές υγρού νερού την ημέρα, ανά NLM. Αυτό ισοδυναμεί με 2,7 έως 3,7 λίτρα ή περίπου 11 έως 16 φλιτζάνια, αλλά οι προσωπικές σας ανάγκες σε νερό μπορεί να διαφέρουν από μέρα σε μέρα και θα αλλάξουν ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, την ποσότητα που ασκείτε και το περιβάλλον στο οποίο ζείτε. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις ανάγκες σας σε υγρά μπορεί να περιλαμβάνουν ιατρικές καταστάσεις ή φάρμακα που παίρνετε.


Τσάι εναντίον Νερού για Ενυδάτωση
Το νερό είναι ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για το σώμα σας, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να πίνετε σκέτο νερό για να επωφεληθείτε από αυτά τα οφέλη. Περίπου το 20 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών σας σε υγρά προέρχεται από το φαγητό, σύμφωνα με την κλινική Mayo . Το υπόλοιπο μπορεί να προέρχεται από άλλα ποτά, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ζεστό ή κρύο τσάι.

Το μαύρο και το πράσινο τσάι περιέχουν καφεΐνη, ενώ το νερό δεν έχει καθόλου καφεΐνη. Η καφεΐνη συχνά θεωρείται διουρητική, επομένως είναι φυσικό να αναρωτιέστε για τις παρενέργειες της καφεΐνης και της ενυδάτωσης. Ωστόσο, η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μικρή, έως καθόλου, διαφορά στην κατάσταση ενυδάτωσης μεταξύ της κατανάλωσης μαύρου τσαγιού και του πόσιμου νερού, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη του Μαρτίου 2011 στο The British Journal of Nutrition ‌.

Τα αφεψήματα από βότανα δεν έχουν καθόλου καφεΐνη και είναι ουσιαστικά ισοδύναμα με το νερό όσον αφορά την ενυδάτωση.

Τι γίνεται με τον καφέ;

Εφόσον μένετε στα 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (ή λιγότερα!), ο καφές μπορεί επίσης να μετρήσει για την πρόσληψη νερού.

Προσοχή στα πρόσθετα σάκχαρα
Σκεφτείτε πώς ετοιμάζετε το τσάι σας. Ένα πλεονέκτημα της κατανάλωσης καθαρού νερού είναι ότι δεν περιέχει επεξεργασμένα σάκχαρα , λίπη ή θερμίδες. Αυτό που προσθέτετε στο τσάι σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Μία από τις μεγαλύτερες πηγές πρόσθετης ζάχαρης είναι το ζαχαρούχο τσάι, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA). Η προσθήκη ζάχαρης μπορεί να συμβάλει σε καρδιακά προβλήματα, παχυσαρκία και άλλες ανησυχίες για την υγεία.

Προσπαθήστε να πίνετε το τσάι σας χωρίς γλυκαντικό εάν αναζητάτε ένα υγιεινό ρόφημα για ενυδάτωση. Εάν χρειάζεστε γλυκαντικό, προτιμήστε μια μικρή ποσότητα μελιού αντί για επεξεργασμένη ζάχαρη. Παρόλο που εξακολουθεί να υπολογίζεται ως πρόσθετη ζάχαρη, είναι πιο φυσικό και έχει τα δικά του οφέλη για την υγεία .

Άλλα οφέλη του τσαγιού
Αν και μπορείτε να έχετε οφέλη ενυδάτωσης πίνοντας καθαρό νερό, μπορείτε να πάρετε κάποια επιπλέον προνόμια εάν πίνετε τσάι.

Για παράδειγμα, η κατανάλωση μαύρου ή πράσινου τσαγιού συνδέεται με καλύτερη υγεία της καρδιάς, χαμηλότερη χοληστερόλη και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing . Το τσάι σχετίζεται επίσης με οφέλη για τη μνήμη, τις φλεγμονές, τη μακροζωία και την απώλεια βάρους.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί