Η λίστα με τα πυρηνικά που τρομάζει τον πλανήτη! Πόσα έχουν Ρωσία και ΗΠΑ

Δυναμικά στο παιχνίδι και η Κίνα

Η ιταλική Corriere Della Sera επικαλείται την τελευταία έκθεση του SIPRI (Stockholm International Peace Research), η οποία σκιαγραφεί, μεταξύ άλλων, την πορεία των πυρηνικών εξοπλισμών στον κόσμο.

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων:

Διαβάζοντας την τελευταία ετήσια έκθεση του Sipri, του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη με έδρα τη Στοκχόλμη, το οποίο πάντα φωτογράφιζε την κατάσταση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο, οι εννέα χώρες που έχουν στην κατοχή τους ατομικά όπλα (Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ινδία, Πακιστάν, Βόρεια Κορέα και Ισραήλ) εκσυγχρονίζουν τα οπλοστάσια τους, τα οποία σήμερα συνολικά 12 χιλιάδες κεφαλές, εκ των οποίων το 90% είναι στην κατοχή της Ουάσιγκτον και της Μόσχας. «Είναι μια δυναμική που προορίζεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια», εξηγεί ο διευθυντής της Sipri, Dan Smith.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι 9.500 από αυτά είναι έτοιμα προς χρήση. Όχι μόνο αυτό, το 2023 πάνω από δύο χιλιάδες ατομικές συσκευές, δηλαδή 100 περισσότερες από το προηγούμενο έτος, τέθηκαν σε συναγερμό και τοποθετήθηκαν σε βαλλιστικούς πυραύλους, κυρίως στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Για πρώτη φορά και η Κίνα επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα». Μέχρι το 2030, ο «Δράκος» θα μπορούσε να έχει 1.000 κεφαλές τοποθετημένες σε διηπειρωτικούς πυραύλους.

Δείτε την λίστα, η οποία τρομάζει την Corriere Della Serra και όλον τον πλανήτη! Άραγε υπάρχουν ακόμα περισσότερα που είναι κρυφά;

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί