To «Δέντρο που περπατά» στη Νέα Ζηλανδία μοιάζει με τον Έντ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ένα ασυνήθιστο βόρειο δέντρο ράταν που μοιάζει σαν να διασχίζει ένα άδειο χωράφι, στέφθηκε το Δέντρο της Χρονιάς στη Νέα Ζηλανδία. Το γιγάντιο φυτό, το οποίο μοιάζει εντυπωσιακά με το κινούμενο από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», είναι αιώνες παλιό.

Το παράξενο δέντρο, το οποίο έχει το παρατσούκλι «δέντρο που περπατά» επειδή φαίνεται σαν να διασχίζει ένα χωράφι, είναι ένα βόρειο rātā ( Metrosideros robusta ) — ένα από τα ψηλότερα ανθισμένα είδη δέντρων της Νέας Ζηλανδίας που μπορεί να ζήσει έως και 1.000 χρόνια. Οι ρίζες και τα μακριά κλαδιά του που μοιάζουν με μπράτσο κάνουν το δέντρο να μοιάζει με Έντ — μια φανταστική φυλή πλασμάτων που μοιάζουν με δέντρα που φυλάνε τα δάση της Μέσης Γης.

Το δέντρο στέκεται μόνο του στη μέση μιας μεγάλης μάντρας δίπλα σε ένα νεκροταφείο κοντά στην Καραμέα στη δυτική ακτή του νότιου νησιού. Είναι περίπου 105 πόδια (32 μέτρα) ύψος — περίπου στο ίδιο ύψος με ένα επταώροφο κτίριο, σύμφωνα με το The New Zealand Tree Register .


Το δέντρο που περπατά ήταν ο ξεκάθαρος νικητής της έκδοσης 2024 του βραβείου για το δέντρο της χρονιάς της Νέας Ζηλανδίας Arboricultural Association (NZ Arb), αποχωρώντας με το 42% της ψήφου του κοινού, η οποία περιελάμβανε πέντε άλλους φιναλίστ, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη μέσω email στο Live. Επιστήμη.

“Απλώς βγήκε στο προβάδισμα από την πρώτη στιγμή”, δήλωσε ο διοργανωτής του διαγωνισμού Brad Cadwallader στο Radio New Zealand .

Το δέντρο που περπατά είναι ένα «εξαιρετικό χαρακτηριστικό» και «πρωτότυπο παράδειγμα των αξιοσημείωτων δέντρων που εμείς, ως Νεοζηλανδοί, έχουμε την τύχη να βιώνουμε», δήλωσε στη δήλωση ο πρόεδρος της NZ Arb Richie Hill.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί