Νέος μονόλιθος εντοπίστηκε στην έρημο του Λας Βέγκας: Ποιός κρύβεται πίσω από αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα;(vid)

Πρώτα ήταν η Γιούτα, μετά η Ρουμανία και η Καλιφόρνια, Ισπανία. Ουαλία,Παραγουάη.

Οι μεταλλικοί μονόλιθοι άρχισαν να εντοπίζονται στα τέλη του 2020 από ανυποψίαστους θεατές σε φαινομενικά τυχαίες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Συχνά παραπέμποντας σε ένα σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας, τα μυστηριώδη αντικείμενα “αιχμαλώτιζαν” την προσοχή του κοινού και συχνά τραβούσαν τα πλήθη που ήθελαν να τα δουν από κοντά.

Στη συνέχεια, νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας νέος μονόλιθος εμφανίστηκε έξω από το Λας Βέγκας.

«Βλέπουμε πολλά παράξενα πράγματα όταν οι άνθρωποι κάνουν πεζοπορία… αλλά ελέγξτε αυτό!» ανέφερε το Μητροπολιτικό Τμήμα της Αστυνομίας του Λας Βέγκας σε ανάρτηση στο X.

Η αστυνομία λέει ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος για το κατασκεύασμα ή πώς το πήγαν εκεί.

Τι ακριβώς είναι αυτά τα πράγματα; Μερικοί έχουν υποθέσει ότι έχουν εναποτεθεί στη Γη από εξωγήινους επισκέπτες…. !Άλλοι υποθέτουν ότι οι μονόλιθοι μπορεί να είναι μακρινά έργα τέχνης – ή απλά παιχνιδιάρικες φάρσες.

Ο πρώτος μονόλιθος εμφανίστηκε στη Γιούτα το 2020
Τον Νοέμβριο του 2020, το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα ανακοίνωσε ότι μια ομάδα εργαζομένων παρατήρησε ένα αντανακλαστικό αντικείμενο.

Οι φωτογραφίες έδειξαν τον απόκοσμο μεταλλικό μονόλιθο να στέκεται μπροστά σε αυτό που έμοιαζε με ένα βραχώδες τοπίο του Άρη.

Οι αξιωματούχοι της Γιούτα δεν αποκάλυψαν τη θέση του αντικειμένου, δεδομένου ότι ήταν εξαιρετικά απομακρυσμένο και δεν είχε πόρους όπως τουαλέτες, αλλά οι θεατές συνέρρεαν εκεί ούτως ή άλλως.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ είπε αργότερα τον ίδιο μήνα ότι ο μονόλιθος είχε αφαιρεθεί το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών από άγνωστο άτομο ή ομάδα.


Τις μέρες και τις εβδομάδες που ακολούθησαν, μονόλιθοι άρχισαν να ξεπροβάλλουν σε όλο τον κόσμο – στην κορυφή ενός βουνού στην Καλιφόρνια , στα ερείπια μιας ισπανικής εκκλησίας , στους λόφους ενός πάρκου περιπέτειας της Νέας Ζηλανδίας .

Έναν μονόλιθο που προέκυψε στη ρουμανική πόλη Piatra Neamt καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης, Andrei Carabelea, ο οποίος αστειεύτηκε για την αινιγματική προέλευση του αντικειμένου σε μια δήλωση στο Facebook.

«Η εικασία μου είναι ότι κάποιοι άτακτοι, τρομακτικοί “εξωγήινοι” έφηβοι έφυγαν από το σπίτι με τα UFO των γονιών τους και άρχισαν να φυτεύουν μεταλλικούς μονόλιθους σε όλο τον κόσμο», είπε η Carabelea στη δήλωση που μεταφράστηκε από τα ρουμανικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο MonolithTracker.com , έχουν αναφερθεί συνολικά 245 μονόλιθοι παγκοσμίως από τα τέλη του 2020.

Ένα άλλο αντικείμενο ανακαλύφθηκε έξω από το Λας Βέγκας τον προηγούμενο μήνα
Στις 17 Ιουνίου, οι αρχές του Λας Βέγκας ανακοίνωσαν ότι μια τοπική εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε έναν λαμπερό, μεταλλικό μονόλιθο κοντά στο Gass Peak στο Desert National Wildlife Refuge βόρεια της πόλης.

Το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας δημοσίευσε φωτογραφίες του αντικειμένου στο Διαδίκτυο και προέτρεψε τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς σε εξωτερικούς χώρους.


Τέσσερις ημέρες αργότερα, το αστυνομικό τμήμα είπε ότι βοήθησε στην αφαίρεση του μονόλιθου «λόγω δημόσιας ασφάλειας και περιβαλλοντικών ανησυχιών». Αποθηκεύτηκε σε άγνωστη τοποθεσία.

Ποιος κρύβεται πίσω από τους μονόλιθους;
Όποιος δημιούργησε το μονόλιθο της Γιούτα, που φαίνεται να έχει πυροδοτήσει τη φρενίτιδα των μονόλιθων τα τελευταία χρόνια, παραμένει άγνωστος.

Ο David Zwirner, ένας γκαλερίστας που εκπροσωπεί την περιουσία του αείμνηστου καλλιτέχνη John McCracken, είπε αρχικά στους New York Times ότι πίστευε ότι το αντικείμενο δημιουργήθηκε από τον McCracken. Αλλά ο Zwirner ανακάλεσε αργότερα αυτόν τον ισχυρισμό αφού κοίταξε πιο προσεκτικά το μονόλιθο και είδε ότι ήταν κατασκευασμένο από μηχανή, κάτι που δεν ήταν το στυλ του McCracken, ανέφερε το Vox .

Σύμφωνα με το Gizmodo , ο μονόλιθος βρέθηκε κοντά στο Dead Horse Point State Park, το οποίο ήταν τόπος γυρισμάτων για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Westworld του HBO και της ταινίας επιστημονικής φαντασίας John Carter του 2012 .

Μέχρι σήμερα, το μυστήριο παραμένει. Αλλά η αλήθεια, αν και μπορεί να μην τη γνωρίζουμε ακόμα, είναι εκεί έξω.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί