Αυτό το κόλπο με τα μανιτάρια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε βιταμίνη D

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα που πρέπει να καταναλώνουμε για να παραμείνουμε υγιείς.

Ενώ μια υγιεινή, ποικίλη, γεμάτη βότανα διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα των αναγκών μας σε θρεπτικά συστατικά, υπάρχει μια βιταμίνη που χρειάζεται λίγη επιπλέον προσοχή – η βιταμίνη D.

«Η βιταμίνη D είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα γιατί στην πραγματικότητα δρα σαν ορμόνη, παρά σαν βιταμίνη», είπε η διαπιστευμένη διαιτολόγος, Chloe McLeod , στην Huffington Post Australia.

“Έχει αρκετούς βασικούς ρόλους στο σώμα. Πρώτον, ο ρόλος της στην υγεία των οστών μέσω της απορρόφησης ασβεστίου και φωσφόρου σημαίνει ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό της υγείας των οστών και των δοντιών σας.”

Ορισμένες έρευνες έχουν προτείνει ότι η βιταμίνη D είναι προστατευτική έναντι μιας σειράς διαφορετικών ιατρικών καταστάσεων , συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, ορισμένων μορφών καρκίνου και του διαβήτη.

Τι είναι η βιταμίνη D;
Η βιταμίνη D σχηματίζεται στο δέρμα όταν εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία από το ηλιακό φως. Μπορεί επίσης να ληφθεί από ορισμένα τρόφιμα. Χρειαζόμαστε βιταμίνη D για να διατηρήσουμε την καλή υγεία και να διατηρήσουμε τα οστά και τους μύες δυνατά και υγιή.

Πόσο ήλιο χρειαζόμαστε για υγιή οστά;
Η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι η ακτινοβολία UVB από τον ήλιο. Τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία, την εποχή του χρόνου, την ώρα της ημέρας, την κάλυψη σύννεφων και το περιβάλλον.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D επιτυγχάνονται μέσω της τακτικής τυχαίας έκθεσης στον ήλιο. Όταν ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας είναι 3 ή μεγαλύτερος (όπως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού), οι περισσότεροι άνθρωποι διατηρούν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D απλώς περνώντας λίγα λεπτά σε εξωτερικούς χώρους τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Όταν οι άνθρωποι έχουν έλλειψη βιταμίνης D, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία των οστών, την ψυχική υγεία και το ανοσοποιητικό .

« Ο αυξανόμενος πόνος, τα συχνά κατάγματα, η μυϊκή αδυναμία και τα μαλακά οστά συνδέονται με την ανεπάρκεια βιταμίνης D, επομένως όλα επιστρέφουν στην υγεία των οστών», είπε η McLeod.

«Είμαστε μέσα πολύ περισσότερο χρόνο μέσα και δεν περνάμε τόσο πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο McLeod.

“Επίσης, το χρώμα του δέρματος μπορεί να κάνει τη διαφορά . Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα δεν απορροφούν ούτε παράγουν τόση βιταμίνη D όσο τα άτομα με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούν να παίξουν ρόλο.”

Η ηλιοφάνεια κάθε μέρα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να λάβετε βιταμίνη D, ωστόσο υπάρχει μια συγκεκριμένη τροφή που μπορεί να μας βοηθήσει να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες.


«Το αγαπημένο μου πράγμα για το οποίο μιλάω είναι τα μανιτάρια. Υπάρχει η επιστήμη που δείχνει ότι αν βάλεις τα μανιτάρια στον ήλιο για περίπου μία ώρα, τότε 100 γραμμάρια μανιταριών θα σου προσφέρουν περίπου το 30 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη D.

“Πόσο ωραία είναι η επιστήμη; Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου συμβουλές για να προτείνω στους ανθρώπους γιατί είναι τόσο εύκολο.”

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγάλετε τα μανιτάρια από τη χαρτοσακούλα, να τα βάλετε σε ένα δίσκο στον ήλιο, να τα τοποθετήσετε ξανά στη χάρτινη σακούλα μετά από μία ώρα και να τα φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι να τα φάτε. .


Ενώ ορισμένα γάλατα και αυγά έχουν ενισχυθεί με βιταμίνη D ή περιέχουν από τη φύση τους μικρές ποσότητες, δεν είναι σε μεγάλες ποσότητες στα τρόφιμα μας.

“Εκτός από αυτό, εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, είναι καλή ιδέα να πάρετε ένα συμπλήρωμα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά γύρω“, είπε ο McLeod. «Η λήψη συμπληρωμάτων σημαίνει ότι πιθανότατα θα ανεβάσετε τα επίπεδα βιταμίνης D λίγο πιο γρήγορα.

“Δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο στον ήλιο. Το Cancer Council και η Sun Smart προτείνουν ότι χρειαζόμαστε μόνο λίγα λεπτά ηλιοφάνειας τις περισσότερες μέρες το καλοκαίρι ή περίπου 2-3 ​​ώρες την εβδομάδα το χειμώνα.”

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί