Επιστήμονας πίνει νερό που πιστεύεται ότι είναι 2,6 δισεκατομμυρίων ετών και αποκαλύπτει τη γεύση του

Το 2013, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε θύλακες νερού σχεδόν 1,5 μίλι κάτω από την επιφάνεια της Γης σε ένα καναδικό ορυχείο που ήταν ανέγγιχτο και απομονωμένο για χιλιάδες χρόνια.


Θα έπινες εμφιαλωμένο νερό ή νερό που έχει μείνει εδώ και μέρες; Πιθανότατα όχι. Οι περισσότεροι θα το στράγγιζαν από ανησυχία για μόλυνση. Ωστόσο, το νερό που είναι στάσιμο για εκατομμύρια χρόνια μπορεί να μην υπόκειται στους ίδιους κανόνες μόλυνσης.

Γνωρίζουμε ότι κάθε σταγόνα νερού ανακυκλώνεται με κάποιο τρόπο. Αλλά τώρα οι επιστήμονες έχουν μπερδέψει το διαδίκτυο επισημαίνοντας την προφανή διάκριση μεταξύ γλυκού και παλιού νερού.


Το 2013, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε θύλακες νερού σχεδόν 1,5 μίλι κάτω από την επιφάνεια της Γης σε ένα καναδικό ορυχείο που ήταν ανέγγιχτο και απομονωμένο για χιλιάδες χρόνια.

Η μελέτη ανακάλυψε ότι το νερό στο Timmins του Οντάριο, ήταν παγιδευμένο σε λεπτές σχισμές μέσα σε ένα βράχο που μοιάζει με γρανίτη. Κατάφεραν να προσδιορίσουν την ηλικία του νερού αφού πήραν δείγματα και μελέτησαν την περιοχή.

Η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, η καθηγήτρια Barbara Sherwood Lollar, έκανε τότε το αδιανόητο. Γεύτηκε το νερό και δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία.

Σε μια συνέντευξη στους Los Angeles Times, η καθηγήτρια περιέγραψε τη γεύση του υγρού ως «αλμυρή» πριν από οτιδήποτε άλλο.

Περιέγραψε το νερό ως παχύρρευστο και με σύσταση ελαφρού σιροπιού σφενδάμου.

“Είναι εξαιρετικά αλμυρό λόγω των αντιδράσεων μεταξύ του νερού και του βράχου. Έχει τη σύσταση ενός λεπτού σιροπιού σφενδάμου. Δεν έχει χρώμα όταν απελευθερώνεται, αλλά όταν έρχεται σε επαφή με οξυγόνο, παίρνει ένα πορτοκαλί χρώμα καθώς αρχίζουν να σχηματίζονται τα μέταλλα σε αυτό».

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί