Το πιο ακριβό χάμπουργκερ στον κόσμο είναι πασπαλισμένο με φύλλα χρυσού και κοστίζει 5.000 ευρώ(vid)

Το βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξε το πιο ακριβό χάμπουργκερ στον κόσμο, που ονομάζεται " The Golden Boy" .

Αυτή η “σπεσιαλιτέ” καλύπτεται με φύλλα χρυσού, επικαλυμμένα με χαβιάρι και η ζύμη του είναι φτιαγμένη με σαμπάνια.


Το Golden Boy εφευρέθηκε από τον Robert Jan DeVine στο Daltons Restaurant στο Gelderland της Ολλανδίας. Αρχικά είχε αυτή την ιδέα κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μπιφτέκι αποτελείται από ζουμερό βοδινό κρέας εξαιρετικής ποιότητας με χαβιάρι και καβούρι, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των ρεκόρ Γκίνες. Ακόμη και οι ροδέλες ζαχαροπλαστικής και κρεμμυδιού φτιάχνονται με Dom Pérignon, μια vintage σαμπάνια.

«Ο Ρόμπερτ περιγράφει τη γεύση ως ένα μείγμα από γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό», γράφει η ιστοσελίδα.

Άλλο ένα στοιχείο που τράβηξε όλα τα βλέμματα είναι το γλυκό που καλύπτεται εντελώς με φύλλα χρυσού και όταν το σηκώνεις τα δάχτυλά σου γίνονται χρυσά.

Μια μεμονωμένη μερίδα πωλείται για 5.000 € (4.295 £ / 5.967 $), γεγονός που έχει προκαλέσει κατακραυγή από διάφορους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξοδέψουν τόσα πολλά για ένα μόνο γεύμα.

«Ένα μπέργκερ λοιπόν με περιττά υλικά», είπε ένας χρήστης του TikTok.

«Μάλλον έχει απαίσια γεύση», σχολίασε ένας άλλος.

«Γιατί πρέπει να βάζουν φύλλα χρυσού σε κάθε φαγητό που είναι ακριβό, δεν βοηθά, δεν συμβάλλει στη μυρωδιά ή τη γεύση και φαίνεται κιτς», έγραψαν στα σχόλια.

Αν και ο Robert Jan DeVine πάντα ονειρευόταν να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, ήθελε να επιστήσει την προσοχή στη φτώχεια στην Ολλανδία. Έτσι, τα κέρδη από το πρώτο του «Golden Boy» χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν 1.000 πακέτα τροφίμων για οικογένειες που δεν έχουν βασικά μέσα διαβίωσης, γράφει η «Mirror».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί