ΗΠΑ: Πάνω από 100 δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα νερά του Cape Cod(vid)

Έως και 125 Ατλαντικά λευκά(με λευκή κοιλιά) δελφίνια εγκλωβίστηκαν την Παρασκευή στο Cape Cod στη Μασσαχουσέτη και τουλάχιστον 10 πέθαναν, προκαλώντας μια εντατική προσπάθεια διάσωσης, σύμφωνα με μια οργάνωση διάσωσης ζώων.

Το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων επιβεβαίωσε ότι βοηθούσε τα δελφίνια που είχαν κολλήσει στο The Gut — ή Great Island — στο Wellfleet, στον ποταμό Herring στη Μασαχουσέτη.

Η ομάδα περιέγραψε την περιοχή ως μια πολύ δύσκολη τοποθεσία με επικίνδυνη λάσπη.

Με την άμπωτη στις 11:23 π.μ., η ομάδα βρισκόταν σε ρηχά νερά με τα πόδια προσπαθώντας να παρασύρει τα δελφίνια πίσω σε βαθύτερα νερά, είπε η ομάδα. Η οργάνωση έχει τρία μικρά σκάφη στο νερό και παροτρύνει τα δελφίνια στη σωστή κατεύθυνση.

«Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο αυτά τα δελφίνια συνωστίζονται. Το Cape Cod είναι ένα παγκόσμιο hotspot λόγω των ακτών μας και της διακύμανσης των παλίρροιών μας», δήλωσε η Stacey Hedman, διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μεμονωμένο γεγονός μαζικής προσάραξης στην ιστορία ανταπόκρισης της IFAW εδώ και 25 χρόνια», πρόσθεσε ο Hedman.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί