Η προφητική δήλωση των Ρώσων λίγο πριν την εκλογική «έκπληξη» στη Γαλλία, vid

Η Λεπέν από πρώτη και απόλυτο φαβορί βρέθηκε ξαφνικά... τρίτη!

«Η πορεία των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δεν μοιάζει πολύ με… δημοκρατία, ο δεύτερος γύρος σχεδιάστηκε για να χειραγωγήσει τη βούληση των ψηφοφόρων».

Αυτή ήταν η «προφητική» δήλωση που έκανε το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τα πολιτικά τεκταινόμενα στη Γαλλία.

Οι Ρώσοι ήταν σαν να «διάβασαν» το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία πριν καν αυτό ανακοινωθεί.

Θυμίζουμε πως χθες Κυριακή συντελέστηκε μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές… εκπλήξεις των τελευταίων ετών, με τον συνδυασμό της Μαρίν Λεπέν, η οποία εκπροσωπεί την «Εθνική Δεξιά» στη Γαλλία να τερματίζει… στην 3η θέση και μάλιστα με διαφορά δεκάδων εδρών από τους πρώτους αριστερούς!

Κι όλα αυτά ενώ στον προηγούμενο γύρο ήταν η αδιαμφισβήτητη νικήτρια εξασφαλίζοντας ποσοστό άνω του 30%.

Αυτό ακριβώς καυτηρίασαν οι Ρώσοι, λέγοντας:

«Όταν κάποιοι υποψήφιοι μπορούν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους – όπως συζητείται για να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη, συντηρητικών ή λαϊκιστών…. Αυτό δεν θυμίζει πολύ… δημοκρατία. Επειδή το αποτέλεσμα της έκφρασης της κοινής γνώμης είναι η άμεση έκφραση της λαικής βούλησης.
Και αυτό το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Εάν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου αποτελούσαν τη βάση για το σχηματισμό του κοινοβουλίου, θα υπήρχαν πολύ σοβαρές αλλαγές στη Γαλλία».

Δείτε το κλίμα που είχε μεταφέρει από τη Μόσχα ο Θανάσης Αυγερινός, λίγα μόλις λεπτά πριν ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-AP pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί