Αυτό κι αν είναι πρόταση «βόμβα»: Έτσι θα κερδίσει τις εκλογές ο Μπάιντεν

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Huffpost

θεωρεί πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη στην εκστρατεία του Μπάιντεν, προκειμένου να τον κάνει να φαίνεται νεότερος και υγιέστερος.

Όπως χαρακτηριστικά γράφεται, μεταξύ άλλων (ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο):

Το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών του 2024 δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να υπόσχεται ότι θα ενεργήσει ως δικτάτορας «την πρώτη μέρα», δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας κρέμεται στην ισορροπία. Σε αυτό το πλαίσιο, η εκστρατεία Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια κρίσιμη πρόκληση: να μεταφέρει μια ισχυρή και αποτελεσματική εικόνα του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε ένα οικοσύστημα πληθυσμού και μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην οπτική αντί της ουσίας. Δεδομένης της ανησυχητικής απόδοσης του προέδρου την περασμένη εβδομάδα, ήρθε η ώρα για την εκστρατεία του Μπάιντεν να εξετάσει το ενδεχόμενο αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να φτάσει αποτελεσματικά στο ψηφοφόρο κοινό.

Ενώ φυσικά υπάρχουν εύλογοι δισταγμοί για να σπάσει αυτό το φράγμα σχετικά με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στην προεδρική εκστρατεία, οι συνέπειες από τη μη υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης μπορεί να είναι τρομερές. Επιπλέον, στο επί του παρόντος υπορυθμιζόμενο εκλογικό τοπίο, η άρνηση χρήσης σύγχρονων εργαλείων όπως η τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει με το να μπαίνεις στο ρινγκ του μποξ με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη σου.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ηλικιωμένος και τραυλίζει (…).

(…)

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει μια ξεκάθαρη λύση. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξευγενίσει τον τρόπο που συναντά ο πρόεδρος, επιτρέποντας στους ψηφοφόρους να επικεντρωθούν στην ουσία του. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ψηφοφόρους και ειδικούς να διαφωνούν ότι «ο Μπάιντεν θα ήταν ο τέλειος υποψήφιος αν ήταν μόλις 10 χρόνια νεότερος;» Με την σύγχρονη τεχνολογία, αυτό ακριβώς το παραδοτέο είναι δυνατό.

Εύλογα, κάποιοι μπορεί να αμφισβητήσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως ανέντιμη και παραπλανητική, αλλά το τρέχον οικοσύστημα πληροφοριών δεν είναι αναμφισβήτητα καλύτερο. Μπορεί να είναι και χειρότερο.

(…)

Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: είναι τα βίντεο επαυξημένης τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάζουν τον Μπάιντεν στην καλύτερη του μορφή – ενώ μοιράζονται ειλικρινείς και ακριβείς πληροφορίες – είναι πραγματικά πιο επιζήμια κοινωνικά από την τρέχουσα πραγματικότητα του οικοσυστήματος πληροφοριών μας; Νομίζω πως όχι.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσαρμοστεί για να αναδείξει τα επιτεύγματα του Προέδρου Μπάιντεν, να διατυπώσει με σαφήνεια τις πολιτικές του και να παρουσιάσει ένα συνεπές, συναρπαστικό μήνυμα. Σε μια εποχή όπου τα οπτικά μέσα και το γρήγορο, εύπεπτο περιεχόμενο κυριαρχούν στις αντιλήψεις του κοινού, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει μια ευκαιρία για πιο αποτελεσματική επικοινωνία.

(..)

Εκτός από τις αισθητικές βελτιώσεις, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του AI είναι η ικανότητά του να παράγει αποτελεσματικά περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Αυτό θα επέτρεπε στην εκστρατεία να ανταποκρίνεται γρήγορα στα τρέχοντα γεγονότα, στην παραπληροφόρηση και στον γρήγορο κύκλο ειδήσεων.

(…)

Εναπόκειται στην εκστρατεία Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να βεβαιωθεί ότι η προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου είναι επιτυχής. Αντί για έναν νέο υποψήφιο, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους Δημοκρατικούς να αντιμετωπίσουν τα κύρια τρωτά σημεία του σημερινού σημαιοφόρου μας, ενώ αγκαλιάζουν το αναπόφευκτο της σύγχρονης πολιτικής.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Bloomberg pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί