Η πτήση τoυ τρόμου: Βίντεο καταγράφει κεραυνό να χτυπά αεροπλάνο πάνω από το Λονδίνο(vid)

Ένα αεροπλάνο της British Airways χτυπήθηκε από κεραυνό κατά την προσέγγισή στο αεροδρόμιο Χίθροου το απόγευμα της Κυριακής.

Οι επιβάτες της πτήσης BA919 από τη Στουτγάρδη στο Χίθροου – κάποιοι που επέστρεφαν από αγώνες του Euro 2024 στη Γερμανία – μίλησαν για το «σοκ» τους μετά το δραματικό περιστατικό που ανάγκασε τα πληρώματα να εκτραπούν στο Γκάτγουικ .

Η πτήση αναχώρησε από τη Γερμανία λίγο μετά τη 13:00 τοπική ώρα (12:00 BST) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Χίθροου στις 13:40.

Όμως ο κακός καιρός ανάγκασε τους πιλότους να κατευθυνθούν προς το Γκάτγουικ, όπου οι επιβάτες έφτασαν γύρω στις 14:00 πριν οδηγηθούν στο Χίθροου.

Ένας επιβάτης, ο Τζέκο, είπε στη Sun: «Το πλήρωμα ήταν καταπληκτικό όταν η πτήση μας χτυπήθηκε από κεραυνό στην προσέγγιση προς το Χίθροου. Ήταν συγκλονιστικό. Η πτήση έπρεπε να εκτραπεί προς το Γκάτγουικ.

Ο επιβάτης Robert Rossall, ο οποίος επέστρεφε από ένα ταξίδι στη Γερμανία για το Euro, επαίνεσε την ανταπόκριση του πιλότου και του πληρώματος του, δηλώνοντας στη MailOnline: «Ο καπετάνιος αποφάσισε να προσγειωθεί στο πιο ασφαλές αεροδρόμιο λόγω των συνθηκών και του κεραυνού.

Ένας χάρτης με τη διαδρομή της πτήσης δείχνει το αεροπλάνο να ταξιδεύει σε ομαλή πορεία πριν κάνει ξαφνικά κύκλους και ζιγκ-ζαγκ μακριά από το Χίθροου.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε: «Η BA919 εκτράπηκε στο Γκάτγουικ νωρίτερα σήμερα το απόγευμα λόγω καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

«Η πτήση προσγειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Οι πελάτες οδηγήθηκαν από το Gatwick στο Heathrow.

Οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα αεροπλάνα χτυπιούνται από κεραυνό μία ή δύο φορές το χρόνο.

Ένας άλλος επιβάτης είπε: «Ο κεραυνός χτύπησε ακριβώς κάτω από το θάλαμο πτήσης και έφυγε από την ουρά.Ήταν η πρώτη μου φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο στην πραγματική ζωή».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί