Η Ρωσία διέλυσε τρία πυραυλικά συστήματα HIMARS αμερικανικής κατασκευής, vid

Τι ισχυρίζεται η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέστρεψε τρία ουκρανικά πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) που προμήθευσαν οι ΗΠΑ.

«Έως και 10 ξένοι ειδικοί που εξυπηρετούσαν αυτά τα συστήματα» σκοτώθηκαν από το χτύπημα, σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους. Το ρωσικό υπουργείο δήλωσε ότι τα HIMARS καταστράφηκαν μέσω συντονισμένων ενεργειών στις οποίες συμμετείχαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, drones, πυροβολικό και δυνάμεις πυραύλων. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε την συγκεκριμένη τοποθεσία του χτυπήματος ή την εθνικότητα του ξένου προσωπικού που εμπλέκεται. Ανεπιβεβαίωτα πλάνα της επίθεσης που κυκλοφορούν στα ρωσικά κανάλια Telegram υποδηλώνουν ότι το χτύπημα σημειώθηκε στην περιοχή Χερσώνας της Ρωσίας.

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί προηγούμενους ισχυρισμούς του υπουργείου για καταστροφή ενός άλλου συστήματος HIMARS, στην περιοχή του Χαρκόβου. Τα συστήματα πυραύλων HIMARS και ATAMCS που δόθηκαν από την Δύση βρέθηκαν στο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας, που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικούς αριθμούς απωλειών αμάχων. Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες του Κιέβου να διαπράξουν νέα εγκλήματα».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί