Οι ρωσικές βόμβες «Bunker Buster» που μπορούν να εξολοθρεύσουν τους πιο δύσκολους στόχους

Τι έχουν φτιάξει οι Ρώσοι

Νέα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-30SM2 καταγράφηκαν πρόσφατα σε βίντεο να εκτοξεύουν βόμβες «Bunker Buster» στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης.

Το bunker buster είναι σχεδιασμένο για να διεισδύει σε σκληρά θωρακισμένους στόχους ή σε στόχους που είναι θαμμένοι βαθιά στην γη, για παράδειγμα στρατιωτικές αποθήκες.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Su-30SM, το νέο Su-30SM2 διαθέτει πιο προηγμένα συστήματα όπλων και ραντάρ, τα οποία επιτρέπουν αποτελεσματικά στο αεροσκάφος να ανιχνεύει και να κλειδώνει στόχους σε διπλάσια απόσταση από τον προκάτοχό του.

Αν και δεν είναι άμεσα σαφές ποια ακριβώς βόμβα αναπτύχθηκε από τα Su-30SM2, το οπλοστάσιο της Ρωσίας περιλαμβάνει επί του παρόντος πολλά είδη αυτού του τύπου πυρομαχικών.

Η BetAB-500 είναι μια  Concrete-Piercing βόμβα 500 κιλών!

Το BetAB-500ShP είναι ουσιαστικά μια τροποποίηση του BETAB-500. Αυτή η βόμβα είναι εξοπλισμένη με ένα αλεξίπτωτο που βοηθά στην σταθεροποίηση των πυρομαχικών! Ένας κινητήρας πυραύλων στο κάτω μέρος της βόμβας αναφλέγεται και ωθεί τα πυρομαχικά προς τον επιδιωκόμενο στόχο.

Η RBK-500U BetAB-M: Κάθε τέτοιο πυρομαχικό περιέχει 10 υποπυρομαχικά εξοπλισμένα με τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα αλεξίπτωτου-πυραύλου με το BetAB-500Shp.

Οι βόμβες «Concrete-Piercing» χρησιμοποιούνται συνήθως για την καταστροφή αποθηκών και κατασκευών, όπως καταφύγια αεροσκαφών, διάδρομοι προσγείωσης, φράγματα και γέφυρες.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί