«Με ένα ΦΕΚ μας έπιασαν στον ύπνο»!! Βράζουν σε νησί με «πράσινη απαγόρευση», vid

Φόβοι για λουκέτα επιχειρήσεων...

Ένα τεράστιο θέμα έχει προκύψει στη Λήμνο και συγκεκριμένα στη διάσημη παραλία Κέρος, όπου συρρέουν τουρίστες από όλη την Ευρώπη για εναλλακτικό τουρισμό.

Η συγκεκριμένη παραλία, διάσημη για το kite surfing, καταχωρήθηκε εν μία νυκτί (στην κυριολεξία) στη λίστα με τις «απάτητες παραλίες»!!

Κι όλα αυτά παρά το ότι όταν βγήκε το πρώτο ΦΕΚ με τις απάτητες παραλίες η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρισκόταν στη λίστα.

Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως «Natura», ωστόσο εχει βγει περαιτέρω νόμος που επιτρέπει το επιχειρείν.

«Μας έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο», διαμαρτύρονται οι τοπικοί επιχειρηματίες που «φωνάζουν» για το παράλογο της απόφασης.

Όπως τονίζουν κάτοικοι και τοπικοί επιχειρηματίες η εκμετάλλευση της παραλίας είναι εξαιρετικά ήπια.

«Εμείς θα πρέπει να κλείσουμε. Ό,τι έχουν πληρώσει και αγοράσει θα πρέπει να τα δώσουμε. Ό,τι έχει ανοίξει στην περιοχή θα πρέπει να βάλει λουκέτο.

Αν δείτε γύρω σας η παραλία είναι πολύ μεγάλη. Αυτό το ΦΕΚ ήταν τροποποιητικό και έχει αναστατωθεί όλη η τοπική κοινωνία. Είναι μία ΚΥΑ ουσιαστικά»:

Θυμίζουμε πως οι «απάτητες παραλίες» θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με το νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές»).

Πιο συγκεκριμένα, τίθενται αυστηροί περιορισμοί ως προς την χρήση του αιγιαλού και της παραλίας και απαγορεύεται κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτές, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Παρά ταύτα, συμβάσεις ενεργές πολιτών δεν θίγονται μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους.

φωτο αρχείου:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί