«Τετέλεσται»! Οι ΗΠΑ θέλουν να τοποθετήσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας στην Γερμανία

Η επετειακή σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον έχει συνέπειες και για τη Γερμανία: το αργότερο σε δύο χρόνια, οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα τοποθετήσουν πυραύλους κρουζ μεσαίου βεληνεκούς εδώ, υποτίθεται μόνο για να προστατεύσουν το έδαφος της συμμαχίας, βάζοντας ωστόσο την Γερμανία όλο και περισσότερο στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων!

Οι ΗΠΑ θέλουν να τοποθετήσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία το 2026. Και οι δύο χώρες το ανακοίνωσαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ!

Oι νέοι πύραυλοι κρουζ θα έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Die Zeit»:

Ενόψει του ρωσικού επιθετικού πολέμου στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική αποτροπή για να προστατεύσουν τους εταίρους του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Για τον σκοπό αυτό, πύραυλοι κρουζ τύπου Tomahawk και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα τοποθετηθούν προσωρινά στη Γερμανία από το 2026, σύμφωνα με κοινή δήλωση ΗΠΑ και Γερμανίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Αναφορά έγινε επίσης σε αντιαεροπορικούς πυραύλους SM-6 και νέα υπερηχητικά όπλα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι κρουζ Tomahawk ή SM-6 έχουν «σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές» από τα οπλικά συστήματα που στάθμευαν προηγουμένως στην Ευρώπη . Οι πύραυλοι κρουζ, όπως και το γερμανικό οπλικό σύστημα Taurus , είναι ικανοί να διεισδύσουν βαθιά στο εχθρικό έδαφος ενώ πετάνε χαμηλά και να καταστρέφουν σημαντικούς στόχους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει θέσεις διοίκησης, αποθήκες και συστήματα ραντάρ. Το Tomahawk χρησιμοποιείται από πλοία ή υποβρύχια, ενώ το Taurus εκτοξεύεται από αεροσκάφη.

Επιπλέον, στη Γερμανία θα τοποθετηθούν αργότερα τα λεγόμενα υπερηχητικά όπλα, τα οποία έχουν μεγάλη εμβέλεια και βρίσκονται αυτή την στιγμή σε δοκιμαστική φάση στις ΗΠΑ.

Από την έναρξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας , ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αύξησε την παρουσία των στρατευμάτων στη Γερμανία και την Ευρώπη, προκειμένου να προστατεύσει καλύτερα το έδαφος του ΝΑΤΟ. Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει επανειλημμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν σταθερά τις υποχρεώσεις τους στηN στρατιωτική συμμαχία και θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-US NAVY OFFICE OF INFORMATION

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί