Απουσίαζε από τη δουλειά για 6 χρόνια και το ανακάλυψαν…όταν κέρδισε βραβείο μακροχρόνιας υπηρεσίας!

Ο Ισπανός Joaquín García, 69 χρονών είναι ο άνθρωπος που παρέλειψε τη δουλειά του για έξι χρόνια χωρίς να το καταλάβει κανείς—μέχρι που, κατά ειρωνικό τρόπο, κέρδισε ένα βραβείο για τη μακροχρόνια υπηρεσία του.


Όλα ξεκίνησαν αρκετά αθώα. Ο Χοακίν, επόπτης κτιρίου για μονάδα επεξεργασίας νερού στο Κάντιθ της Ισπανίας, εργαζόταν στην τοπική κυβέρνηση για περισσότερα από 20 χρόνια. Καθώς περνούσε ο καιρός, το εργασιακό περιβάλλον γινόταν όλο και πιο αγχωτικό, με αποτέλεσμα ο Χοακίν να υιοθετήσει μια μάλλον αντισυμβατική προσέγγιση για την αντιμετώπιση: απλώς σταμάτησε να εμφανίζεται.

Παραδόξως, αυτό το σχέδιο λειτούργησε για έξι ολόκληρα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Χοακίν εξακολουθούσε να εισπράττει τον ετήσιο μισθό του των 41.500 $ – παρόλο που δεν έκανε καθόλου δουλειά.

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Η απάντηση βρίσκεται σε ένα μείγμα γραφειοκρατικής εποπτείας, της περίπλοκης δομής του χώρου εργασίας και μιας γενναιόδωρης δόσης τύχης.

Η απουσία του Χοακίν παραβλέφθηκε βολικά λόγω μιας σύγχυσης μεταξύ δύο τμημάτων, το καθένα υποθέτοντας ότι το άλλο ήταν υπεύθυνο για την επίβλεψη των καθηκόντων του.

Η κατάσταση πήρε μια ξεκαρδιστική τροπή όταν ο Χοακίν προτάθηκε για βραβείο για τα 20 χρόνια υπηρεσίας του στην εταιρεία. Φανταστείτε την έκπληξη των προϊσταμένων του όταν τον κάλεσαν για την τελετή και ανακάλυψαν ότι δεν είχε πατήσει το πόδι του στο γραφείο για έξι χρόνια.

Έκτοτε, ο απών εργαζόμενος κλήθηκε να επιστρέψει 30.000 δολάρια, το μέγιστο ποσό για το οποίο θα μπορούσε να τιμωρηθεί, ανέφερε το BBC.


Όταν ρωτήθηκε, ο Χοακίν παραδέχτηκε ότι δεν εργαζόταν, αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα εκφοβισμού στο χώρο εργασίας και αρχικά είχε σταματήσει να πηγαίνει για να αποφύγει τις συγκρούσεις. Υποστήριξε ότι σπούδαζε φιλοσοφία στον ελεύθερο χρόνο του, αξιοποιώντας στο έπακρο τις απρογραμμάτιστες διακοπές του.

“Αναρωτήθηκα αν δούλευε ακόμα εκεί, είχε συνταξιοδοτηθεί, είχε πεθάνει; Αλλά η μισθοδοσία έδειξε ότι έπαιρνε ακόμη μισθό”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χόρχε Μπλας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo , σύμφωνα με το The Local.

«Του τηλεφώνησα και τον ρώτησα: «Τι έκανες χθες;» Τον προηγούμενο μήνα, τον προηγούμενο μήνα;». Δεν ήξερε τι να πει», είπε ο Μπλας.

Τελικά, ο Χοακίν θα πληρώσει πρόστιμο 30.000 δολαρίων για την παρατεταμένη απουσία του, τη μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, όπως αναφέρει το BBC. Ωστόσο, ξεκίνησε μια αίτηση κατά του προστίμου, και ορισμένοι θαύμαζαν ακόμη και το θράσος του, μέσα σε όλο αυτόν τον πραλογισμό.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί