Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν έχουν βρεθεί σκελετοί στα συντρίμμια του Τιτανικού

Έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας από τότε που ο Τιτανικός εξαφανίστηκε κάτω από τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το διάσημο πλοίο.

Ο Τιτανικός έχει αποδειχθεί τόσο ενδιαφέρον φαινόμενο σε μερικούς ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει ακόμη και αποστολές για να τον δουν από κοντά, όπως συνέβη με την περιβόητη τραγωδία των υποβρυχίων του Τιτάνα το 2023.

Και καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσπαθούν να μαθαίνουν περισσότερα για τον Τιτανικό, ορισμένοι μόλις πρόσφατα έμαθαν γιατί δεν υπάρχουν σκελετοί που να βρίσκονται ανάμεσα στα έπιπλα, τα πιάτα και τους θησαυρούς που βυθίστηκαν μαζί με το πλοίο.

Υπολογίζεται ότι 1.517 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο Τιτανικός χτύπησε ένα παγόβουνο και άρχισε να βυθίζεται το 1912, με πολλούς να βυθιστούν από τα ρεύματα καθώς το πλοίο πέρασε κάτω από το παγωμένο νερό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οι εικόνες από τα συντρίμμια δείχνουν ότι δεν υπάρχουν σκελετοί ανάμεσα στα συντρίμμια.

Ο λόγος για αυτό αποτελεί το βάθος στο οποίο τα συντρίμμια στάθηκαν, 3.800 μέτρα κάτω στον Ατλαντικό Ωκεανό.

«Έχω δει μηδέν ανθρώπινα λείψανα», είπε στους New York Times το 2012 ο Τζέιμς Κάμερον, διευθυντής του Τιτανικού , ο οποίος έχει επισκεφθεί και εξερευνήσει το ναυάγιο 33 φορές και ισχυρίζεται ότι έχει περάσει περισσότερο χρόνο στο πλοίο από τον καπετάνιο του πλοίου. Είδαμε ρούχα. Έχουμε δει ζευγάρια παπούτσια, που θα υποδηλώνουν έντονα ότι υπήρχε ένα σώμα εκεί κάποια στιγμή. Αλλά δεν έχουμε δει ποτέ ανθρώπινα λείψανα».


Ενώ τα βακτήρια στον βαθύ ωκεανό είναι ικανά να εξάγουν θρεπτικά συστατικά από τα οστά, αφαιρώντας, επομένως, μερικά από τα υπολείμματα των επιβατών, ένας άλλος λόγος για την έλλειψη σκελετών οφείλεται στη χημική σύνθεση του θαλασσινού νερού, η οποία αλλάζει καθώς κατεβαίνεις στα βάθη.

Ο εξερευνητής βαθέων υδάτων Ρόμπερτ Μπάλαρντ, ο οποίος ανακάλυψε για πρώτη φορά το ναυάγιο του Τιτανικού το 1985, εξήγησε ότι κάτω από ένα συγκεκριμένο βάθος, το νερό στην πραγματικότητα διαλύει τα οστά.

“Το ζήτημα είναι ότι, σε βάθος κάτω από περίπου 914 μέτρα, περνάμε κάτω από αυτό που ονομάζεται βάθος αντιστάθμισης ανθρακικού ασβεστίου”, εξήγησε στο NPR ο εξερευνητής βαθέων υδάτων Robert Ballard . “Και το νερό στη βαθιά θάλασσα δεν είναι κορεσμένο σε ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο είναι ως επί το πλείστον, ξέρετε, από τι αποτελούνται τα οστά. Για παράδειγμα, στον Τιτανικό και στο Μπίσμαρκ, αυτά τα πλοία είναι κάτω από το βάθος αντιστάθμισης ανθρακικού ασβεστίου, οπότε μόλις τα πλάσματα τρώνε τη σάρκα τους και εκθέσουν τα οστά, τα οστά διαλύονται».

Τα σώματα παγιδευμένα στα ίδια τα συντρίμμια πιθανότατα εξαφανίστηκαν επίσης, χάρη στο έργο των οδοκαθαριστών βαθέων υδάτων – ψαριών και άλλων οργανισμών.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί