Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε πάνω σε ιμάντα ισορροπίας μεταξύ Ιταλίας – Σικελίας(vid)

O Jaan Roose ξεκίνησε να ασχολείται με το slackline (ιμάντα ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί) στην ηλικία των 18, αφού εργάστηκε ως αναβάτης. Έχει δουλέψει ως κασκαντέρ αρκετές φορές σε κινηματογραφικά έργα του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου του Assassin's Creed, και εμφανίστηκε στην παγκόσμια περιοδεία MDNA της Madonna.

Διασχίζοντας ένα εκπληκτικό ύψος 3.646 μέτρων στη μεγαλύτερη #slackline που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ο Roose ο Εσθονός αθλητής, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που περπατά μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας της Ιταλίας και της Σικελίας πέρα ​​από τα στενά της Μεσσήνης της Ιταλίας.

Το slackline που χρησιμοποίησε για το τολμηρό κατόρθωμα ήταν το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ – μήκους 3.646 μέτρων, πάνω από 3,5 χιλιόμετρα.

Ο Ρουζ κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι σε λίγο λιγότερο από τρεις ώρες, ξεπερνώντας τεχνικά την υπάρχουσα απόσταση του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες των 2.710 μέτρων.

Δυστυχώς για αυτόν, όμως, μια πτώση στα τελευταία 80 μέτρα τον εμπόδισε να σημειώσει επίσημα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ.


Την Τετάρτη, στην ηπειρωτική πόλη της Villa San Giovanni, ο Roose ανέβηκε στο σημείο άγκυρας στη Santa Trada, έναν πύργο 265 μέτρων που ξεπερνά το ύψος του ψηλότερου ουρανοξύστη της Ιταλίας.

Πατώντας πάνω στο slackline του , μια λωρίδα από υφασμάτινο ύφασμα πλάτους μόλις 1,9 cm, ξεκίνησε το ταξίδι του.

Όλο το ταξίδι ήταν μια απόσταση μεγαλύτερη από 30 γήπεδα ποδοσφαίρου.


Στο χαμηλότερο τμήμα του, το slackline ήταν 100 μέτρα πάνω από το νερό. Στο τελικό στάδιο, ο Roose ανέβηκε 130 μέτρα σε υψόμετρο στο τελικό σημείο στον πύργο Torre Faro της Σικελίας, στο οποίο έφτασε 2 ώρες και 57 λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής.

Χρησιμοποιώντας εξαιρετική ισορροπία και συγκέντρωση σε συνδυασμό με εξαιρετική δύναμη και αντοχή, αναγκάστηκε να αντέξει ανέμους έως και 38 km/h και θερμοκρασίες που έφταναν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Δυστυχώς, μόλις 80 μέτρα πριν τον τερματισμό, ο Roose έπεσε από το slackline.

Αυτό το παραπάτημα σημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε σημαντικά μεγαλύτερο από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 2.710 μέτρων, δεν έχει καταρρίψει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Παρά αυτή την απογοήτευση, ο 32χρονος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, λίγο κουρασμένος καλλά παιδιά, έγραψα ιστορία! Περπάτησα 3,6 χιλιόμετρα πέρα ​​από το στενό της Μεσσήνης! Ήταν μια μεγάλη βόλτα, γεμάτη εκπλήξεις από την αρχή μέχρι το τέλος, είχα κάποιες δυσκολίες, αλλά ο καιρός ήταν καλός! Περίμενα περισσότερο αέρα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί