Κίνα: Η πιο επικίνδυνη πεζοπορία στον κόσμο – Το μονοπάτι που αιωρείται στον γκρεμό(vid)

Το Huashan Plank Walk, γνωστό και ως Changkong Plank Road ή Plank Road in the Sky, είναι γνωστό ως η πιο επικίνδυνη πεζοπορία στον κόσμο.

Η φήμη του προσελκύει αμέτρητους τυχοδιώκτες που θέλουν να δοκιμάσουν το θάρρος τους και να δουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το μονοπάτι.


Το Huashan Plank Walk είναι σκαρφαλωμένο στην ανατολική όψη του South Peak, της ψηλότερης κορυφής στο όρος Χούα στα 2.155 μέτρα. Αυτό το συναρπαστικό μονοπάτι, ασφαλισμένο με σιδερένιες αλυσίδες αγκυρωμένες στην πλαγιά του γκρεμού, προσφέρει μια περιπετειώδη εμπειρία για τους πεζοπόρους.


Το Huashan Plank Walk βρίσκεται στο όρος Χούα, το οποίο είναι μέρος της οροσειράς Qinling στην επαρχία Σαανξί της Κίνας. Το όρος Hua βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Xi’an, καθιστώντας το προσβάσιμο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.


Αρχικά κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 700 χρόνια από τον Ταοϊστή ιερέα He Zhizhen, το Plank Walk χτίστηκε χρησιμοποιώντας πέτρινα καρφιά σκαλισμένα στον γκρεμό για να στηρίξουν τις ξύλινες σανίδες. Παρά τις σύγχρονες βελτιώσεις για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μεταλλικών στηρίξεων, το μονοπάτι παραμένει απίστευτα στενό, προσφέροντας κάτι περισσότερο από ένα βήμα ανάμεσα στους πεζοπόρους και ένα απύθμενο χάσμα από κάτω. Δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα.


Το Huashan Plank Walk δεν συνδέεται με άλλα μονοπάτια στο βουνό. Οι πεζοπόροι πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματά τους για να επιστρέψουν, διπλασιάζοντας την αδρεναλίνη καθώς πλοηγούνται στο επισφαλές μονοπάτι δύο φορές. Η στενότητα του δρόμου σημαίνει ότι η συνάντηση ενός άλλου περιπατητή που κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ενθουσιασμού και δυσκολίας, καθώς και οι δύο πρέπει να κάνουν προσεκτικούς ελιγμούς για να περάσουν ο ένας τον άλλον στο στενό, μονοπάτι που αιωρείται.


Η πεζοπορία

The Huashan Plank Walk, που εκτείνεται μόνο περίπου 130 μέτρα, αποτελείται από τρία ξεχωριστά τμήματα. Αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά από τη Νότια Ουράνια Πύλη και οδηγεί στο Σπήλαιο Chaoyuan. Σε αυτό το αρχικό τμήμα των 20 μέτρων, που έχει πλάτος περίπου 70 εκατοστά, υπάρχουν σιδερένια προστατευτικά κιγκλιδώματα. Εδώ, οι επισκέπτες προετοιμάζονται για την πεζοπορία.
Μόλις το σχοινί ασφαλείας στερεωθεί σωστά, οι επισκέπτες προχωρούν στο μεσαίο τμήμα. Τα επόμενα 10 μέτρα είναι σχεδόν κάθετα, απαιτώντας από εσάς να κατεβείτε προσεκτικά χρησιμοποιώντας σιδερένιες αλυσίδες για στήριξη.


Το κάτω τμήμα είναι γνωστό ότι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος της πεζοπορίας. Σε αυτό το τμήμα, πέτρινες τρύπες λαξευμένες στον γκρεμό συγκρατούν ξύλινες σανίδες στη θέση τους. Σε ορισμένες περιοχές, δεν υπάρχουν καθόλου σανίδες και πρέπει κανείς να περπατήσει από τη μια πέτρινη τρύπα στην άλλη.
Αφού φτάσετε στο τέλος του μονοπατιού, η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει. Κάποιος πρέπει να ακολουθήσει τα βήματά του, περπατώντας στο ίδιο δύσκολο έδαφος για να επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης, κάνοντας την εμπειρία ταυτόχρονα δοκιμασία θάρρους και αντοχής.

Το Huashan Plank Walk είναι προσβάσιμο στο κοινό όλο το χρόνο, εκτός από τη συντήρηση ή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως βροχή ή χιόνι. Για πολλούς τουρίστες, το κύριο πρόβλημα είναι ο καιρός και η πιθανότητα για μεγάλες ουρές. Είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Αυτοί οι μήνες προσφέρουν τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για αναρρίχηση.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί