Η αρχαία υποβρύχια «πυραμίδα» της Ιαπωνίας παραμένει ένα από τα μεγάλα μυστήρια του κόσμου(vid)

Ενώ η Ατλαντίδα μπορεί να είναι μόνο ένας μύθος για κάποιους, αυτό το ιαπωνικό μνημείο μπορεί να είναι το πιο κοντινό πράγμα σε μια πραγματική εκδοχή του.

Με την ετικέτα του μνημείου Yonaguni, η δομή που μοιάζει με πυραμίδα ανακαλύφθηκε από τον Kihachiro Aratake, έναν τοπικό δύτη, το 1987.

Η κορυφή του μνημείου ύψους εννέα μέτρων βρίσκεται μόλις πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια και βρίσκεται κοντά στο νησί Yonaguni της Ιαπωνίας .

Πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να είναι τα ερείπια αυτού που κάποτε ήταν ένας πολιτισμός που χρονολογείται μέχρι και 10.000 χρόνια.

Μερικοί είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν υπολείμματα από κάτι που φαίνεται να ήταν κάποτε κάστρα, ναοί, στάδιο, ακόμη και δρόμοι.

Αναπολώντας τη στιγμή που συνάντησε το μνημείο, ο Αρατάκε είπε ότι ήταν «πολύ συναισθηματικός».

«Το εντόπισα από καθαρή σύμπτωση», είπε στο BBC.

«Ήμουν πολύ συγκινημένος όταν το βρήκα.

«Μόλις το ανακάλυψα, συνειδητοποίησα ότι θα γινόταν θησαυρός του νησιού Yonaguni.

“Το κράτησα μυστικό. Δεν το είπα σε κανέναν στο επιτελείο μου.”


Μετά την ανακάλυψή του, μια ομάδα επιστημόνων άρχισε να ερευνά τους μυστηριώδεις βραχώδεις σχηματισμούς δίπλα στον Αρατάκε.

Ο καθηγητής Masaaki Kimura, του Πανεπιστημίου Ryukyu, συνέχισε να το χαρακτηρίζει ως «πολύ δύσκολο να εξηγηθεί η προέλευσή τους ως καθαρά φυσική» υπό το πρίσμα «των τεράστιων αποδείξεων της επιρροής του ανθρώπου στις δομές».

Εν τω μεταξύ, ο Αρατάκε είπε ότι ήταν η «σπειροειδής σκάλα» των μνημείων που τον έπεισε ότι ήταν τεχνητή.

Όσον αφορά το ποιος το έχτισε, μια θεωρία είναι ότι δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους Jōmon: κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που κατοικούσαν στα νησιά ήδη από το 12000 π.Χ.

Πολλοί γεωλόγοι έχουν μελετήσει από τότε μόνοι τους το Μνημείο Yonaguni και, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Ιαπωνική Ατλαντίδα, πολλοί υποστήριξαν ότι είναι απλώς ένας ασυνήθιστος φυσικός σχηματισμός.


Ο Robert Schoch, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης που έχει εξερευνήσει ο ίδιος την τοποθεσία, είπε προηγουμένως στο National Geographic: «Είναι βασική γεωλογία και κλασική στρωματογραφία για ψαμμίτες, που τείνουν να σπάνε κατά μήκος των επιπέδων και να σου δίνουν αυτές τις πολύ ευθείες άκρες, ιδιαίτερα σε μια περιοχή με πολλά των ρηγμάτων και της τεκτονικής δραστηριότητας».

Ο Takayuki Ogata του Πανεπιστημίου Ryukyu πιστεύει επίσης ότι σχηματίστηκε με φυσικό τρόπο. Πήγε να επισκεφθεί τη διάσημη τοποθεσία το 2016.

«Με την πρώτη ματιά κατάλαβα αμέσως ότι οι σχηματισμοί ήταν παρόμοιοι με εκείνους στην ξηρά», είπε στο BBC.

«Έχω ερευνήσει πολλές τοποθεσίες και έχω κάνει πολλές εργασίες πεδίου, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδα σχηματισμούς που ήταν συνεχείς από τη γη στο νερό».

Και οι δύο πλευρές του επιχειρήματος για την προέλευση του Μνημείου Yonaguni δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί σωστές, αφήνοντάς το ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί