Ο Τζεφ Μπέζος και ο κανόνας για δύο πίτσες που χρησιμοποιεί στους υπαλλήλους του

Ο «κανόνας της πίτσας» πηγάζει από την ιδέα ότι καμία ομάδα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να καταναλώσουν δύο μεγάλες πίτσες.

Παρόλο που δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνεπάγονται αυτές οι πίτσες, μπορούμε να σας πούμε ότι ο κανόνας έχει συχνά περιγραφεί ως ένα από τα πολλά «κλειδιά» της επιτυχίας του δισεκατομμυριούχου CEO.

Η θεωρία λέει ότι κάθε ομάδα στην Amazon θα πρέπει να είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να καταναλώσει μόνο δύο πίτσες, γεγονός που θα βοηθήσει στη διασφάλιση της μέγιστης αποτελεσματικότητας μιας ομάδας και της μη σπατάλησης άσκοπου χρόνου.

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon και η λογική λέει ότι μια μικρότερη ομάδα είναι πιο πιθανό να παραμείνει συγκεντρωμένη, να έχει μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να κάνει κάθε μέρα και να σπαταλήσει λιγότερο χρόνο σε συναντήσεις λόγω του ότι είναι πάντα σε επαφή μεταξύ τους.

Εάν μπορείτε να αποκλείσετε οποιονδήποτε δεν χρειάζεται να είναι στη συνάντηση, θα μειώσει το κόστος και θα δώσει επίσης σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να επικεντρωθούν σε άλλες σημαντικές εργασίες.

Εάν μια ομάδα αρχίσει ποτέ να αναπτύσσεται πέρα ​​από αυτό, η Amazon θα δημιουργήσει μια άλλη ομάδα με δύο πίτσες με διαφορετικό στόχο να διασφαλίσει ότι όλοι θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στο σκοπό τους.

Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι κάθε ομάδα περνά περισσότερο χρόνο με τους πελάτες, γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζονται και πώς να βελτιώσουν τις υπηρεσίες της Amazon για λογαριασμό τους.

Η εξάλειψη όσο το δυνατόν περισσότερων περιττών συναντήσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κόστους για τη συνάντηση, γι’ αυτό ο «κανόνας της πίτσας» του Bezos εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα στην Amazon.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί