Φυλή του Αμαζονίου που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό κάνει την εμφάνισή της(vid)

Οι εικόνες αυτές δείχνουν μέλη μιας φυλής που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό και ζει στον Περουβιανό Αμαζόνιο σε μια περιοχή «επικίνδυνα κοντά» σε μέρη του δάσους που παρακολουθούνται από εταιρείες υλοτομίας.

Η Survival International, που δημοσίευσε το βίντεο, και τοπικές οργανώσεις ιθαγενών λένε ότι οι εικόνες υπογραμμίζουν έντονα την ανάγκη ανάκλησης όλων των αδειών υλοτόμησης στην περιοχή και αναγνώρισης ότι η περιοχή ανήκει σε λαούς χωρίς επαφή με τον πολιτισμό.

Οι εικόνες δείχνουν τον λαό Mashco Piro , μια κοινότητα νομάδων κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που πιστεύεται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες φυλές χωρίς επαφή με τον κόσμο με περίπου 750 μέλη.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, η φυλή υπέμεινε τεράστια δεινά στα χέρια των αποικιακών βαρώνων από καουτσούκ στο δυτικό Αμαζόνιο. Χιλιάδες υποδουλώθηκαν, ενώ αμέτρητοι άλλοι κυνηγήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, αλυσοδέθηκαν, ληστεύτηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν.

Κόντρα στις πιθανότητες, κατάφεραν να επιβιώσουν με τον παραδοσιακό τους πολιτισμό ανέπαφο. Ωστόσο, η φυλή συνεχίζει να αντιμετωπίζει την ολοένα αυξανόμενη απειλή της υλοτομίας και της αποψίλωσης των δασών . Αρκετές εταιρείες υλοτομίας διατηρούν παραχωρήσεις ξυλείας εντός της περιοχής που ανήκει στους ανθρώπους Mashco Piro, λίγα μόλις μίλια από το σημείο όπου γυρίστηκε το νέο βίντεο.

«Αυτές οι απίστευτες εικόνες δείχνουν ότι πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων του Mashco Piro που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο ζουν μόλις λίγα μίλια από εκεί που οι υλοτόμοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους. Πράγματι, μια εταιρεία υλοτομίας, η Canales Tahuamanu, εργάζεται ήδη εντός της επικράτειας της Mashco Piro, στην οποία οι Mashco Piro έχουν ξεκαθαρίσει ότι αντιτίθενται», δήλωσε η Caroline Pearce, Διευθύντρια Survival International, σε δήλωση .

Σε ένα βίντεο, μια ομάδα 17 ατόμων Mashco Piro εμφανίστηκε κοντά στο χωριό Puerto Nuevo στο νοτιοανατολικό Περού. Σε ένα άλλο, πάνω από 50 φαίνονται κοντά στο γειτονικό χωριό Monte Salvado. Αυτός ο οικισμός κατοικείται από τους Yine, έναν αυτόχθονα λαό στο Περού που διατηρούν επαφή με τον ευρύτερο κόσμο αλλά μιλούν μια γλώσσα που σχετίζεται με το Mashco Piro. Η Yine φέρεται να είπε ότι οι Mashco Piro έχουν εκφράσει στο παρελθόν οργή για την παρουσία υλοτόμων στη γη τους.

«Αυτό είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι πολλοί από τη φυλή Mashco Piro ζουν σε αυτήν την περιοχή, την οποία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάφερε να προστατεύσει, αλλά στην πραγματικότητα πούλησε σε εταιρείες υλοτομίας. Είναι πολύ σημαντικό τα εδαφικά δικαιώματα του Mashco Piro να αναγνωρίζονται και να προστατεύονται από το νόμο», πρόσθεσε ο Alfredo Vargas. Pio, Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης αυτόχθονων FENAMAD.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo:pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί