Ταξιδιώτης κινηματογραφεί μαγευτικό ταξίδι μέσα από πολύ στενά τούνελ αιγυπτιακής πυραμίδας(vid)

"Είναι κλειστοφοβικό και αν υπάρξει διακοπή ρεύματος είσαι στο σκοτάδι!

Ένας ταξιδιώτης έχει κινηματογραφήσει ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά μιας αιγυπτιακής πυραμίδας – και περιλαμβάνει χώρους τόσο στενούς που ακόμη και η Λάρα Κροφτ σίγουρα θα ένιωθε λίγο νευρική.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok , ο Sam Mayfair αποκάλυψε στους 730.000 οπαδούς του το εσωτερικό της Πυραμίδας Bent, που βρίσκεται στη βασιλική νεκρόπολη του Dahshur, νότια του Καΐρου.

Ο 40χρονος λάτρης της Αιγυπτιολογίας, ο οποίος έχει εξερευνήσει «σχεδόν όλες τις προσβάσιμες πυραμίδες», περιέγραψε την πυραμίδα Bent ως «ένα από τα αγαπημένα του», λέγοντας ότι αξίζει την επίσκεψη.

Αλλά εξηγεί ότι μερικοί άνθρωποι φοβούνται πολύ ακόμα και για να το επιχειρήσουν, λέγοντας στο MailOnline Travel ότι ορισμένοι επισκέπτες «αρνήθηκαν κατηγορηματικά να εισέλθουν μόλις είδαν τον πρώτο άξονα κάτω».


Στο βίντεο, με τίτλο «Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να μπείτε μέσα σε μια πυραμίδα», κινηματογραφεί τον εαυτό του να ανεβαίνει μια ξύλινη σκάλα σε έναν μικρό άξονα που οδηγεί στην πυραμίδα.

Εδώ, λέει, «αρχίζει η περιπέτεια».

Αποκαλύπτει μια «απότομη» σκάλα η οποία, είπε, εκτείνεται 85 μέτρα (278 πόδια) στο έδαφος. Ο ταξιδιώτης, λέει ότι ο άξονας έχει ύψος μόλις 1,5 μέτρα (4,9 πόδια) και «είναι τόσο μικρός που πρέπει να συρθείτε μέσα από αυτόν».

Είπε: «Πέρασα τόσο χρόνο κατεβαίνοντας αυτό το τούνελ που νόμιζα ότι δεν θα έβγαινα ποτέ».

Τελικά έφτασε στον πάτο – «μόνο για να συνανήσει περισσότερα σκαλοπάτια». Μετά από μια ανάβαση 10 μέτρων, ανακάλυψε τελικά τον πρώτο θάλαμο της πυραμίδας, τον οποίο περιγράφει ως «φοβερό».
Λέει: «Σε αυτό το σημείο, σας εγγυώμαι, θα είστε εξαιρετικά ιδρωμένοι και κουρασμένοι και δεν θα μπορείτε να αναπνεύσετε».

Αφού κάνει ελιγμούς μέσα από μια σειρά από τούνελ, ανακαλύπτει τον δεύτερο θάλαμο της πυραμίδας.

Λέει: «Αν και ο θάλαμος είναι πολύ εντυπωσιακός, θα σας κυριεύσει η μυρωδιά της αμμωνίας». Αποδίδει αυτή τη μυρωδιά των ούρων σε ζώα που έχουν ζήσει στην πυραμίδα στο παρελθόν.

Παίρνει την ίδια διαδρομή πίσω και λέει ότι πρέπει να «γλιστρήσει στην πλάτη του» για να βγει.

Στο δρόμο, ανακαλύπτει μια «μεγάλη» πέτρα που στηρίζεται από μια σανίδα από ξύλο, η οποία σημειώνει ότι είναι «το μόνο πράγμα που την εμποδίζει να πέσει, παγιδεύοντάς σας μέσα στην πυραμίδα».

Ανέφερε στο MailOnline Travel: «Η λυγισμένη πυραμίδα είναι πιθανώς μία από τις πιο σκληρές και πιο κλειστοφοβικές. Είναι πολύ απαιτητικό σωματικά να φτάσεις στο εσωτερικό ».

Πρόσθεσε ότι οι στενοί χώροι είναι «δύσκολοι» στην πλοήγηση. Είπε: «Αν κάποιος έρθει από την άλλη πλευρά, απλά πρέπει να στριμωχθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο ένας σταματάει και ο άλλος συνεχίζει ».

Στο βίντεό του, λέει: «Τελικά, τα καταφέρνεις και νιώθεις μεγάλη αίσθηση επιτυχίας».


Μάλιστα αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου και λέει ότι «μάλλον δεν είναι» εντάξει να μπουν κλειστοφοβικοί άνθρωποι.

Το εσωτερικό είναι επίσης αμυδρά φωτισμένο. Και τι γίνεται αν υπάρξει διακοπή ρεύματος; Ο ταξιδιώτης λέει στους ακόλουθούς του: «Είστε στο σκοτάδι».

Υπάρχουν κίνδυνοι στην εξερεύνηση των πυραμίδων; Είπε: «Υπάρχει πάντα κίνδυνος στην εξερεύνηση οποιασδήποτε αρχαίας κατασκευής, ειδικά μιας τόσο παλιάς όσο μια πυραμίδα, αλλά για μένα, όλα αυτά είναι μέρος του ταξιδιού στο άγνωστο».

Για όσους ανησυχούν να μπουν μέσα στις πυραμίδες, είπε ότι μια «καλή πυραμίδα εκκίνησης που είναι πολύ εύκολο να εξερευνηθεί» είναι η Πυραμίδα του Djoser μέσα στη νεκρόπολη Σακκάρα, νοτιοδυτικά του Καΐρου.

Εν τω μεταξύ, είπε ότι η Πυραμίδα του Τέτι, επίσης μέρος της νεκρόπολης Σακκάρα, είναι ιδανική για όσους θέλουν να «προκαλέσουν» τον εαυτό τους.

Ερωτηθείς αν θα συνιστούσε την εξερεύνηση των πυραμίδων σε άλλους, είπε: «Δεν είναι για όλους, αλλά τι εμπειρία είναι όταν το κάνεις!»

Δείτεβτο ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί