Ρωσία: Ίσως απαντήσουμε με ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στους πυραύλους των ΗΠΑ στη Γερμανία

Οδεύουμε προς το σημείο χωρίς επιστροφή...

Η Μόσχα δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Δεν αποκλείω τίποτα», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους ως απάντηση στην ανάπτυξη πυραύλων των ΗΠΑ στη Γερμανία.

«Εάν αξιωματούχοι της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης πιστεύουν ότι είναι λογικό να διεξάγουμε εμπρηστικές δραστηριότητες, επικαλούμενοι όσα έχουμε στην περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, τότε θα απαντήσουμε με αντίποινα που κρίνουμε κατάλληλα», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Ryabkov, δεδομένων των συνδυασμένων δυνατοτήτων των χωρών του ΝΑΤΟ, η Ρωσία πρέπει να βαθμονομήσει την απάντησή της, χωρίς να αισθάνεται κανέναν «εσωτερικό περιορισμό» όσον αφορά το τι θα αναπτύξει, πού και πότε.

«Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Δεν πρόκειται για απειλή οποιουδήποτε, είναι ένας τρόπος να βρεθεί η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ανταποκριθεί κανείς στις μεταβαλλόμενες προκλήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το κόστος», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο, η Δύση ακολουθεί τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναζητώντας τραβηγμένες προφάσεις για να μας κατηγορήσει ότι υποτίθεται ότι παραβιάζουμε την ασφάλειά της. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά δεν θα μας εμποδίσει να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης οπωσδήποτε της περιοχής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», τόνισε.

Θυμίζουμε πως Ουάσιγκτον και Βερολίνο έκαναν γνωστό με κοινή τους δήλωση στις 10 Ιουλίου ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη όπλων μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία το 2026, «τα οποία έχουν σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από τα υπάρχοντα πυραυλικά συστήματα στην Ευρώπη».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί