«Ρίξτε γέφυρες με Ρωσία και Κίνα»: Ο Όρμπαν παίζει τα ρέστα του από την “κεφαλή” της Ε.Ε.

Λίγο μετά τις συναντήσεις του με Πούτιν και Τραμπ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου απευθείας γραμμές επικοινωνίας με τη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα το τρέχον επίπεδο επαφών με την Ουκρανία», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε έκθεσή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.


Η πολιτική της ΕΕ για την Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα την «παγκόσμια απομόνωση της διατλαντικής κοινότητας και την απώλεια της εκτίμησης από τον Παγκόσμιο Νότο», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διεξάγει πολιτικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Κίνα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της επόμενης διάσκεψης για την Ουκρανία, ανέφερε επίσης ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην έκθεση.


«Προτείνω την έναρξη συζήτησης για την πρωτοβουλία διεξαγωγής πολιτικών συνομιλιών υψηλού επιπέδου με την Κίνα σχετικά με τις λεπτομέρειες της επόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης».


Ο Όρμπαν, η χώρα του οποίου έχει αναλάβει για το επόμενο εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε., έχει ζητήσει επίσης από τον Μισέλ να παρουσιάσει την έκθεσή του και τις προτάσεις του στους υπόλοιπους ηγέτες της Ένωσης.


Η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα «κλιμακωθεί ριζικά» στο εγγύς μέλλον, προειδοποίησε σε άλλο σημείο, καλώντας την Ε.Ε. να σταματήσει την φιλοπολεμική της στάση.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί