Το θανατηφόρο φίδι “Κυκλώνας” που το δηλητήριό του φτάνει για να σκοτώσει 400 ανθρώπους

Ένα δηλητηριώδες φίδι με το όνομα Cyclone έβγαλε πρόσφατα τρεις φορές τη μέση ποσότητα δηλητηρίου για το είδος του με μία κίνηση, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.


Το αιχμάλωτο φίδι από την Αυστραλία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για το περισσότερο δηλητήριο που παράγεται με μία κίνηση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Με ένα μόνο δάγκωμα, το φίδι ( Oxyuranus scutellatus ) που ονομάζεται Κυκλώνας – εκτόξευσε πάνω από 0,18 ουγγιές (5,2 γραμμάρια) δηλητηρίου. Αυτή η ποσότητα είναι τριπλάσια από τη μέση ποσότητα που παράγεται από ένα τέτοιου είδους φίδι και αρκεί για να σκοτώσει 400 ανθρώπους, σύμφωνα με το Australian Reptile Park , έναν ζωολογικό κήπο που βρίσκεται 30 μίλια (50 χιλιόμετρα) βόρεια του Σίδνεϊ στη Νέα Νότια Ουαλία.

«Ο κυκλώνας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια μας εδώ στο πάρκο και είναι γνωστό ότι είναι αρκετά απρόβλεπτος και μας κρατά όλους σε εγρήγορση», είπε ο Μπίλι Κόλετ , ο διευθυντής επιχειρήσεων στο Αυστραλιανό Ερπετοπάρκο, σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Live Science.


Το φίδι ταϊπάν είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη φιδιών στη Γη . Είναι εγγενές σε παράκτιες περιοχές στη βόρεια και ανατολική Αυστραλία και συνήθως φτάνει τα 6,6 πόδια (2 μέτρα) σε μήκος, σύμφωνα με το Αυστραλιανό Μουσείο . Τα παράκτια ταϊπάν έχουν ορθογώνιο κεφάλι με χλωμό ρύγχος και μεγάλα, πορτοκαλί-καφέ μάτια. Το χρώμα του σώματός τους ποικίλλει από κίτρινο έως κοκκινοκαφέ, σκούρο καφέ και σχεδόν μαύρο.

«Το φίδι ταϊπάν δεν είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο, αλλά είναι παγκοσμίως γνωστό για την επιθετικότητά του και τα δαγκώματά του που προκαλούν θανάτους κάθε χρόνο», είπε ο Collett.

Το προηγούμενο ρεκόρ απόδοσης δηλητηρίου ανήκε σε ένα άλλο παράκτιο ταϊπάν στο πάρκο που ονομάζεται Whiplash, το οποίο έβγαλε 0,17 ουγγιές (4,9 g) δηλητηρίου από μία μόνο παράδοση το 2022.

«Η διαδικασία για να βγάλει κανείς το δηλητήριο από ένα φίδι απαιτεί από τους ειδικούς να βυθίσουν τους κυνόδοντές του σε ένα μεγάλο γυαλί καλυμμένο με πλαστικό και να το κάνουν να δώσει το θανατηφόρο δάγκωμά του», είπε ο Collett. Το δηλητήριο στη συνέχεια ξηραίνεται με κατάψυξη, που σημαίνει ότι αφυδατώνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και αποστέλλεται σε έναν κατασκευαστή εμβολίων, είπε ο Collett.

Περίπου 3.000 δαγκώματα φιδιών αναφέρονται κάθε χρόνο στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα περίπου 500 εισαγωγές σε νοσοκομείο και κατά μέσο όρο 2 θανάτους. Σύμφωνα με το Australian Snakebite Project , τα παράκτια ταϊπάν φίδια δάγκωσαν 31 άτομα μεταξύ 2005 και 2015, και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, ωστόσο μια άλλη μελέτη κατέγραψε τουλάχιστον έναν θάνατο μεταξύ 2000 και 2016.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί