Πώς να απαλλαγείτε από τα μυγάκια σε σπίτι και μπαλκόνι!

Εκτός από τα ενοχλητικά κουνούπια και τις μύγες, αισθητή κάνουν την παρουσία τους τώρα το καλοκαίρι και τα μυγάκια.

Συνήθως τα αγαπημένα τους μέρη είναι στην κουζίνα και στο μπαλκόνι όπου υπάρχουν φυτά ή ο κάδος σκουπιδιών και ενώ τα περισσότερα δεν τσιμπάνε, εξακολουθούν να είναι ενοχλητικά.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτά.


Ξίδι

Ξίδι το θαυματουργό! Το ξίδι δεν είναι μόνο ένα καταπληκτικό απολυμαντικό και καθαριστικό αλλά διώχνει και τα μυγάκια. Προσθέστε σε ένα πλαστικό μπουκάλι 1/3 νερό και 3 κουταλιές ξίδι. Αφήστε το ανοιχτό στο σημείο που τα εντοπίσατε και καθώς η μυρωδιά του ξιδιού τα έλκει, θα μπουν μέσα στο μπουκάλι.

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Αν το ξίδι αποτύχει, δοκιμάστε την ακόλουθη μέθοδο με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι. Για να φτιάξετε αυτήν την παγίδα, ανακατέψτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων με λευκό ξίδι σε ένα μπολ και τοποθετήστε το ακάλυπτο σε μια επιφάνεια. Τα μυγάκια θα μπουν στο μπολ και δεν θα ξαναβγούν.

Κρασί ή μπύρα

Η μυρωδιά του κρασιού ή της μπύρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παγιδέψετε τα ενοχλητικά μυγάκια. Δοκιμάστε να αφήσετε ένα παλιό μπουκάλι από τα δύο (με λίγο υγρό μέσα) για να τα δελεάσετε. Επιπλέον μπορέιτε να προσθέσετε υγρό πιάτων για να αυξήσετε τις πιθανότητες να τα παγιδεύσετε.

DIY σπρέι με ευκάλυπτο ή μέντα

Φτιάξτε ένα σπρέι με νερό ( περίπου ένα φλιτζάνι) και 10 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου ή μέντας. Ψεκάστε στα σημεία που συγκεντρώνονται τα μυγάκια και προληπτικά για μερικές ημέρες στον νεροχύτη ή τον πάγκο της κουζίνας.

Exta tips

Μην αφήνετε εκτεθειμένα ώριμα φρούτα ή λαχανικά, όπως μπανάνες, κρεμμύδια, ντομάτες ή πατάτες.
Πετάξτε τα χαλασμένα προϊόντα στα σκουπίδια και βγάλτε τα έξω από το σπίτι, μιας και τα μυγάκια έλκονται επίσης από το αλκοόλ και άλλα ζαχαρούχα ποτά, γι’ αυτό μην αφήνετε κρασί ή χυμούς στον πάγκο της κουζίνας.
Φροντίστε να κρατάτε κλειστό τον κάδο απορριμμάτων όπως και τον κάδο ανακύκλωσης και να τους αδειάζετε συχνά. Ακόμα τώρα το καλοκαίρι, σας συμβουλεύουμε να πλένετε τους κάδους σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς τα υπολείμματα φαγητού προσελκύουν μύγες και μυγάκια.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί