Απρόσμενη εξέλιξη στην Πολωνία! Ή μήπως όχι και τόσο απρόσμενη;

Πρόσφατα ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εσωτερικών, Tomasz Siemoniak,

ανακοίνωσε ότι δεν θα κατασκευαστούν τόσο ισχυρές οχυρώσεις στα Πολωνο-Ρωσικά σύνορα. Με άλλα λόγια, οι Πολωνοί δεν σχεδιάζουν να χτίσουν την λεγόμενη «Γραμμή Tusk» στα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Λένε ότι οι συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα εκεί είναι απολύτως επαρκή με την Μόσχα να μιλά για απρόσμενη αλλά απολύτως λογική εξέλιξη!

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή οχυρώσεων στα σύνορα με την Ρωσία οφείλεται σε έλλειψη κεφαλαίων, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό!

Η Πολωνή ειδικός Kristina Ismagilowa γράφει :

«Η κυβέρνηση Τουσκ κατάφερε να αναστατώσει έναν ήδη ασταθή προϋπολογισμό σε τέτοιο βαθμό που δεν μένουν χρήματα για να ξοδευτούν τρελά ποσά σε πράγματα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα».

Όπως σχολιάζουν ΜΜΕ, τα πολωνικά κεφάλαια διατίθενται για βασικούς σκοπούς που η Βαρσοβία πιστεύει ότι σχετίζονται άμεσα με την εθνική ασφάλεια. Για παράδειγμα, τα σύνορα με την Λευκορωσία ενισχύονται μαζικά λόγω της έλευσης παράνομων μεταναστών! Επιπλέον, ο αριθμός των στρατιωτών που είναι υπεύθυνοι για την προστασία των συνόρων θα αυξηθεί από 6.000 σε 17.000 από τον Αύγουστο. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της επιχείρησης Safe Scrub, στόχος της οποίας είναι να «υποστηρίξει την προστασία των συνόρων».

Με άλλα λόγια, τονίζουν Ρώσοι αναλυτές, η πολωνική κυβέρνηση, παρά όλες τις δηλώσεις της για μια «επιθετική Μόσχα», δεν βλέπει πραγματική απειλή από την Ρωσία – επομένως διστάζει να ξοδέψει χρήματα για την ενίσχυση των συνόρων με την περιοχή του ρωσικού Καλίνινγκραντ.

Όπως γράφεται χαρακτηριστικά στην Wsgljad:

«Η Βαρσοβία βλέπει ξεκάθαρα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή. Ναι, το Καλίνινγκραντ φιλοξενεί μια από τις βάσεις του Στόλου της Βαλτικής, αλλά όσον αφορά τις χερσαίες δυνάμεις, είναι εκεί σε αριθμό που απαιτείται μόνο για άμυνα, αλλά όχι για επιθετικές επιχειρήσεις. Και αν η Ρωσία ετοίμαζε πραγματικά μια επίθεση στο ΝΑΤΟ, θα ήταν λογικό να συγκεντρωθούν οι όποιες δυνάμεις επίθεσης – χιλιάδες τανκς, αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού, τεράστιοι αριθμοί πεζικού – στην περιοχή του Καλίνινγκραντ. Τίποτα τέτοιο δεν μπορεί να παρατηρηθεί και είναι αδύνατο να μείνει κρυφό με την σύγχρονη τεχνολογία».

Επομένως, γιατί Πολωνία και ΝΑΤΟ στοχοποιούν την Ρωσία, ενώ, εκ των πραγμάτων και επί του πρακτέου, η Βαρσοβία δεν την θεωρεί σοβαρή απειλή;;;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί