Παρολίγο επεισόδιο με αμερικανικά βομβαρδιστικά κοντά στα ρωσικά σύνορα!

Aμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά В-52Н φέρονται να επιχείρησαν να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας εντόπισαν μια ομάδα εναέριων στόχων που πλησίαζαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς».

«Για να εντοπιστεί ο εναέριος στόχος και να αποφευχθεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιστρατεύτηκαν μαχητικά MiG-29 και MiG-31 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας. Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών αναγνώρισαν τον εναέριο στόχο ως ζεύγος Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H».

Αφού πλησίασαν τα ρωσικά μαχητικά, το αμερικανικό αεροσκάφος γύρισε και έφυγε από τα ρωσικά σύνορα.

Τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν στα αεροδρόμια της βάσης τους «και δεν διαπράχθηκε καμία παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η πτήση των ρωσικών μαχητικών διεξήχθη αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα, ενώ τηρήθηκαν μέτρα ασφαλείας, σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί