Η ήσυχη δύναμη των ανθρώπων που ασχολούνται με τον εαυτό τους και όχι με τους άλλους

Μία παρανόηση που επικρατεί σχετικά με τους εσωστρεφείς, είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους εσωστρεφείς ή αντικοινωνικούς

Η εσωστρέφεια αφορά τους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους άλλους, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους ένας άνθρωπος χαλαρώνει και ανανεώνει την ενέργειά του. Ακόμη και ο βαθμός της εσωστρέφειας, διαφέρει από άτομο σε άτομο δεν είναι όλοι ίδιοι.

Υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που επιδεικνύουν οι άνθρωποι που στρέφονται στον εαυτό τους.

  • Τους αρέσει πολύ να περνούν χρόνο μόνοι τους
  • Δεν τους αρέσει η φλυαρία
  • Τους εξαντλεί η πολυκοσμία
  • Έχουν έντονη παρατηρητικότητα
  • Αναζητούν βαθιά συναισθηματική σύνδεση
  • Είναι λάτρεις της γραπτής επικοινωνίας
  • Γνωρίζουν τον εσωτερικό σας κόσμο



Τους αρέσει πολύ να περνούν χρόνο μόνοι τους


Η έντονη κοινωνικοποίηση εξαντλεί ορισμένους ανθρώπους.

Σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς, οι οποίοι ξεκουράζονται μέσα από την κοινωνική αλληλεπίδραση, οι άνθρωποι που τα έχουν βρει με τον εαυτό τους αναζωογονούνται περνώντας χρόνο μόνοι τους.


Δεν τους αρέσει η φλυαρία


Υπάρχουν άνθρωποι που απεχθάνονται την «ψιλή κουβέντα». Δεν τους ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά και οι άσκοπες φλυαρίες. Αντίθετα, προτιμούν ουσιαστικές συζητήσεις που αφορούν τη ζωή, τα όνειρα και τις προτιμήσεις τους.

Δεν το κάνουν από υπεροψία, απλώς θέλουν οι σχέσεις τους να μην είναι επιφανειακές.

Η πολυκοσμία τους εξαντλεί


Μήπως τα μέρη με πολυκοσμία σας προκαλούν τάση φυγής; Δεν είστε οι μόνοι. Σχετικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ένα περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα, όπως είναι τα πάρτι ή τα εμπορικά κέντρα, προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή ντοπαμίνης στον οργανισμό τους και επομένως φέρνει κόπωση. Αν, φεύγοντας από ένα μέρος με πολυκοσμία, αισθάνεστε ανακούφιση, αν μετά από μία βόλτα σε ένα πολυσύχναστο σημείο, είστε εξαντλημένοι, σημαίνει ότι, ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται διαφορετικά στην πληθώρα των ερεθισμάτων που λαμβάνει.

Κατανοώντας τη λειτουργία αυτή του οργανισμού σας, θα ανταποκρίνεστε αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός σας, χωρίς να εξαντλείστε.

Έχουν έντονη παρατηρητικότητα


Οι άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής αλλά είναι εξαιρετικοί στο να παρατηρούν το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους. Παρακολουθούν, ακούν και αφουγκράζονται τα πάντα.

Η καλή παρατηρητικότητα είναι άλλωστε σπουδαίο προτέρημα:

  • Κατανοείς τους άλλους καλύτερα
  • Παίρνεις ορθότερες αποφάσεις
  • Δίνεις έξυπνες απαντήσεις

Αναζητούν βαθιά συναισθηματική σύνδεση


Ο κύκλος των ανθρώπων που δεν απολαμβάνουν την κοινωνικότητα, μπορεί να είναι περιορισμένος, αλλά τον απαρτίζουν άνθρωποι με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά.

Στις σχέσεις τους, εκτιμούν τη γνησιότητα, την κατανόηση και την επαφή και προτιμούν τις προσωπικές συζητήσεις από τις πολύβουες συγκεντρώσεις.

Αφουγκράζονται τα συναισθήματά τους


Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι λάτρεις του εσωτερικού διαλόγου με τον εαυτό τους. Επεξεργάζονται και αναλύουν τα πάντα, από την κάθε τους απόφαση, μέχρι την ιδανική επίλυση των προβλημάτων τους. Πριν μιλήσουν ή προτού αποφασίσουν οτιδήποτε, το έχουν σκεφθεί και «ζυγίσει» από όλες τις πλευρές.

Είναι λάτρεις της γραπτής επικοινωνίας


Η γραπτή επικοινωνία προσφέρει το περιθώριο του χρόνου που χρειάζονται οι άνθρωποι που αγαπούν να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους για να σκεφτούν, να συγκρίνουν και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Γνωρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο


Η προσωπικότητα των ανθρώπων που αγαπούν τη μοναξιά τους και απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν μόνοι τους, κρύβει πλούτος συναισθημάτων. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να είναι περήφανοι για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και το βάθος της επικοινωνιακής τους ικανότητας.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί