Το πείραμα πρώην επιστήμονα της NASA για να αποδείξει ότι ζούμε σε ένα “Μάτριξ”

Ένας πρώην επιστήμονας της NASA διεξάγει πείραμα για να αποδείξει ότι ζούμε σε μία προσομοίωση, όπως ακριβώς συνέβη στην ταινία Μάτριξ με πρωταγωνιστή τον Νίο(Κιάνου Ριβς).

Σύμφωνα με τον επιστήμονα ζούμε στο Matrix ωστόσο, οι άνθρωποι είναι διχασμένοι ως προς το αν έχει δίκιο ή όχι.

Ο Τόμας Κάμπελ ήταν επιστήμονας της NASA και τώρα έχει βάλει στόχο να μάθει αν είμαστε όλοι παγιδευμένοι μέσα σε μια προσομοίωση, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος γύρω μας αποτυπώνεται μέσα σε έναν υπολογιστή, ακριβώς όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι.

Τα πειράματα του Κάμπελ θα περιλαμβάνουν μια επίδειξη που έχει σχεδιαστεί για να δείξει πώς το φως και η ύλη μπορούν να συμπεριφέρονται όπως τα κύματα και τα σωματίδια.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα της NASA, αν μπορεί να αφαιρέσει τον παρατηρητή, τότε η πραγματική καταγεγραμμένη πληροφορία δεν υπήρξε ποτέ.

Βασικά, όπως χωρίς τον παίκτη, το σύμπαν γύρω από έναν χαρακτήρα σε ένα βιντεοπαιχνίδι δεν υπάρχει.
Οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πολυτεχνείου της Καλιφόρνια (CalPoly) αρχίζουν να δουλεύουν ήδη πάνω στο πρώτο πείραμα.

Η θεωρία του Κάμπελ έχει προκαλέσει χαμό και οι άνθρωποι διχάζονται στο διαδίκτυο ως προς το αν μπορεί να έχει δίκιο πάνω σε αυτό.

Ένας θαυμαστής του επιστήμονα έγραψε στο Reddit για να μοιραστεί τη γνώμη του: «Λατρεύω τον Τόμας Κάμπελ, είναι μια πραγματική ιδιοφυΐα».

Ένας δεύτερος είπε: «Δεν θα βιντεοσκοπούσα καν τον εαυτό μου να κοιμάται για να αποδείξω αν είμαι στοιχειωμένος και θέλετε να μάθω αν ζω σε μια προσομοίωση;»

Ένας τρίτος σχολίασε: «Αν βρισκόμασταν σε μια προσομοίωση, δεν θα έβγαζαν αρνητικά αποτελέσματα οι όποιες δοκιμές για να το αποδείξουν, αφού η προσομοίωση θα ήταν προγραμματισμένη να διαψεύδει τα αποτελέσματα;»

Παρόλα αυτά, ο Κάμπελ πιστεύει ότι υπάρχουν πέντε πειράματα που μπορούν να «αμφισβητήσουν τη συμβατική κατανόηση της πραγματικότητας και να αποκαλύψουν βαθιές συνδέσεις μεταξύ της συνείδησης και του σύμπαντος».

Θεωρεί ότι ενώ η ανθρωπότητα μπορεί να είναι παγιδευμένη σε μια εικονική πραγματικότητα, η «συνείδησή μας δεν είναι προϊόν της προσομοίωσης – είναι θεμελιώδης για την πραγματικότητα».

Αν ο Κάμπελ έχει δίκιο, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι τι θα σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα και θα εγείρει πολλά ερωτήματα γύρω από το τι υπάρχει πέρα από την προσομοίωσή μας και ποιος την ελέγχει.

Με πληροφορίες από uniladtech.com – newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί