Τα αμερικανικά Abrams ρεζιλεύονται στην Ουκρανία: «Κολλάνε στη λάσπη», vid

Εύκολη λεία για τους Ρώσους...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να αναπτύξουν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Ιανουάριο του 2023, μετά από μήνες διπλωματικών πιέσεων από το καθεστώς του Κιέβου που επέμενε ότι αυτά τα άρματα θα… άλλαζαν τους συσχετισμούς στο πεδίο της μάχης.

Κάτι που φυσικά δεν έγινε.


Ρώσοι στρατιωτικοί της ομάδας μάχης Tsentr κατέστρεψαν ένα άλλο άρμα μάχης Abrams κατασκευής ΗΠΑ κοντά στην Avdeyevka,
ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Το αμερικανικό άρμα μάχης χτυπήθηκε από ένα βλήμα Krasnopol, ένα βλήμα πυροβολικού υψηλής ακρίβειας καθοδηγούμενο με λέιζερ που εκτοξεύτηκε από Msta-S.

«Οι στρατιώτες του πληρώματος του αυτοκινούμενου πυροβολικού 2S19 Msta-S χρησιμοποίησαν πυρομαχικά Krasnopol υψηλής ακρίβειας για να καταστρέψουν ένα αμερικανικής κατασκευής άρμα μάχης M1 Abrams των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Avdeyevka».

Το τεθωρακισμένο των ΗΠΑ κόλλησε στη λάσπη και έγινε εύκολη λεία για τους πυροβολικούς που προσπαθούσαν να το εντοπίσουν για αρκετό καιρό.


«Το κυνηγούσαμε για λίγο και τελικά το βρήκαμε. Το εντοπίσαμε εύκολα γιατί δεν ήταν κατάλληλο για τους δρόμους μας, κόλλησε στη λάσπη – μόλις βυθίστηκε», είπε ο διοικητής μιας ρωσικής μονάδας πυροβολικού.

«Το ουκρανικό πλήρωμα αποδεκατίστηκε πλήρως. Δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν, γλιστρούσαν δεξιά και αριστερά δεν τα κατάφεραν γιατί αυτά τα μηχανήματα δεν είναι κατάλληλα για αυτούς τους δρόμους».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί