Πολύχρωμα λέιζερ φωτίζουν τους δρόμους της Κίνας το βράδυ – Ποιός ο λόγος!(vid)

Οι αρχές στην Κίνα φέρονται να δοκιμάζουν ισχυρές εγκαταστάσεις λέιζερ σε αυτοκινητόδρομους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους οδηγούς να αποκοιμηθούν στο τιμόνι, αλλά τα σχόλια των οδηγών ήταν, στην καλύτερη περίπτωση ανάμικτα.

Πέρυσι, κλιπ με πολύχρωμες δέσμες φωτός που προβάλλονταν από πινακίδες αυτοκινητοδρόμων στην Κίνα άρχισαν να γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται για τον σκοπό τους. Αυτό που μοιάζει με ένα σόου φωτός σε ένα υπαίθριο ρέιβ πάρτι είναι στην πραγματικότητα μια δοκιμαστική μέθοδος αποτροπής των οδηγών, ιδιαίτερα των οδηγών φορτηγών , από το να αποκοιμηθούν στο τιμόνι. Το πιο δημοφιλές κλιπ της παράξενης εγκατάστασης γυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Qingdao-Yinchuan μήκους 1.600 χιλιομέτρων, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιείται κυρίως από βαρέα φορτηγά από την πρωτεύουσα Ningxia που ταξιδεύουν προς το λιμάνι του Qingdao.

“Ο Λι, το άτομο πίσω από την κάμερα, ανέφερε ότι αυτά τα φώτα λέιζερ που σχεδιάστηκαν για να καταπολεμήσουν την κούραση, τον αναζωογόνησαν γρήγορα και μείωσαν την εξάντλησή του κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης νύχτας», έγραψε μια ανάρτηση στο X (Twitter).

Ωστόσο, οι οδηγοί που συμμετείχαν στην ασυνήθιστη εγκατάσταση λέιζερ δεν φάνηκαν πολύ εντυπωσιασμένοι. Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι τα φώτα λέιζερ αποσπούσαν υπερβολικά την προσοχή, ενώ άλλοι είπαν ότι ήταν πιο πιθανό να προκαλέσουν κρίσεις επιληψίας παρά να κρατήσουν τους οδηγούς σε εγρήγορση.

«Αυτό θα μου αποσπούσε την προσοχή ή θα με έβαζε για ύπνο όταν το συνήθιζα», σχολίασε ένα άτομο.

«Είναι ιδιοφυή ιδέα να τυφλώνεις τους οδηγούς; Συγχαρητήρια, όσοι δεν νυστάζουν είναι πλέον αποπροσανατολισμένοι.», έγραψε ένας άλλος χρήστης του X.

Δεν είναι σαφές εάν το σύστημα λέιζερ εξακολουθεί να δοκιμάζεται σε αυτοκινητόδρομους ή αν οι κινεζικές αρχές θα εφαρμόσουν ποτέ το έργο, αλλά η διαμάχη γύρω από αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρωτοσέλιδο ειδήσεων.

Αν σκέφτεστε μόνοι σας «Τι περίεργη ιδέα!» να θυμάστε ότι η Κίνα είναι η χώρα που εφάρμοσε φανάρια στην έρημο για να αποφύγει την κυκλοφοριακή συμφόρηση με καμήλες . Λοιπόν ναι…

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί