Ισραήλ: Σενάριο να χτυπήσει πρώτο, πριν επιτεθεί το Ιράν! Κρίσιμες ώρες

Έτοιμες και οι ΗΠΑ να επέμβουν αν χρειαστεί...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ συνεχίζουν να προετοιμάζονται για μια μεγάλη επίθεση από το Ιράν ως αντίποινα για τις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, με τον ΥΠΕΞ της Αμερικής να αναφέρει, Άντονι Μπλίνκεν, πως το ιρανικό χτύπημα αναμένεται εντός 48 ωρών!

Σύμφωνα με τους Times of Israel, το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα για να αποτρέψει το Ιράν, εάν εντόπιζε αδιάσειστα στοιχεία ότι η Τεχεράνη ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση, ανέφεραν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, αφότου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους αρχηγούς ασφαλείας του Ισραήλ για συνάντηση το βράδυ της Κυριακής.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ο Αρχηγός του Επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγος, Χέρτσι Χαλέβι, ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, και ο επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, συζητήθηκε η συνέχεια.

Η εκτίμηση ότι το Ιράν είναι πιθανό να επιτεθεί στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες ακολουθεί τις αλλεπάλληλες δολοφονίες της περασμένης εβδομάδας του στρατιωτικού αρχηγού της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στην Βηρυτό και του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη. Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τον θάνατο του Χανίγιε και δεσμεύτηκε να αντεπιτεθεί.

Το Ισραήλ δεν είναι σίγουρο τι να περιμένει από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του, εκτιμούν οι εκθέσεις, και έτσι συζητά ένα ευρύ φάσμα επιλογών για το πώς μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα ή να αποτρέψει μια αναμενόμενη επίθεση.

Κατά την συνάντηση με τον Νετανιάχου, συζητήθηκε η επιλογή να χτυπηθεί το Ιράν ως αποτρεπτικό μέτρο, αν και αξιωματούχοι ασφαλείας τόνισαν ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτρεπόταν μόνο εάν το Ισραήλ λάβει σαφείς πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι η Τεχεράνη επρόκειτο να εξαπολύσει δική της επίθεση.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί